ARABULUCU.COM Arabuluculuk ve Müzakere Sitesi Açıldı
Hukukçuların yönetimindeki ARABULUCU.COM Arabuluculuk ve müzakere sitesi açılmıştır.
ARABULUCU.COM; mesleki makale ve haber yayınlamak, halkımızı mahkeme dışı çözüm yolları hakkında bilgilendirmek ve uygulayıcılara bilgi kaynağı sağlamak için yayın yapmaktadır.
------------------
Re: ARABULUCU.COM Arabuluculuk ve Müzakere Sitesi Açıldı
Sitenize üye oldum . Ben çocuklarda çatışma çözme ve akran arabuluculuğu konusunda bazı çalışmalar yaptım. Sitenizi takip edeceğim. Teşekkürler.
Saygılar.
tasarım çok basit
cumla(joomla) 1.5 kurup, üstüne sadece phpBB forum koymuşsunuz, görselik ve işlevsellikten çok uzak ve basit duruyor,
tüm siteyi hazırlamak yarım gün anca sürmüştür .)
ciddi olarak bu işle ilgilenmek istiyorsanız, özgün bir tasarım yaptırmanızı öneririm...
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
tasarım çok basit
cumla(joomla) 1.5 kurup, üstüne sadece phpBB forum koymuşsunuz, görselik ve işlevsellikten çok uzak ve basit duruyor,
tüm siteyi hazırlamak yarım gün anca sürmüştür .)
ciddi olarak bu işle ilgilenmek istiyorsanız, özgün bir tasarım yaptırmanızı öneririm...
Eleştiriniz için teşekkür ederim. Biz sitenin tasarımı ile değil içeriğiyle dikkat çekmeye çalışıyoruz. İlgilenen insanlardan içerikle ilgili olarak aldığımız geri bildirimler oldukça sevindirici ve içeriğimizi ciddi buluyorlar.
Selamlar - Sevgiler
Alıntı:
Akademik Sultan rumuzlu üyeden alıntı
Sitenize üye oldum . Ben çocuklarda çatışma çözme ve akran arabuluculuğu konusunda bazı çalışmalar yaptım. Sitenizi takip edeceğim. Teşekkürler.
Saygılar.
Yazılı çalışmanız varsa yayınlamayı değerlendirebiliriz. Birbirinden habersiz çalışma yapan bir çok insan olduğunu keşfettim.
Alıntı:
Av.Şamil Demir rumuzlu üyeden alıntı
Yazılı çalışmanız varsa yayınlamayı değerlendirebiliriz. Birbirinden habersiz çalışma yapan bir çok insan olduğunu keşfettim.
Arabuluculuk konusu taslaktan incelediğim kadarıyla hukuki bir konu olarak ele alınmış olsa da psikoloji kapsamına giren bir konu olarak çokca işlenmiş ve işlenmekte olan bir konudur. Evet birbirinden bağımsız ya da habersiz bu konu hakkında çok sayıda çalışma yapılıyor. Benim özellikle incelediğim boyutu akran arabuluculuğu idi. Konuya ilişkin deneysel boyutta bir çalışma yaptık ve arabulucuları eğiterek yapabileceklerini ve sonuçlarını ele aldık. Biz bunu daha çok zorbalığı(sindirme davranışını) azaltma bağlantılı ele aldık.
Yapılan çalışma Eğitim Bilimleri konulu bir sempozyumda sunulmak amacıyla şu an raporlaştırma aşamasında. Zaten bildiriler sempozyum sonrası yayınlanıyor.İlgili olduğum bir konudur ve açıkçası gelecek vaadedecek bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Hukuki boyutunda en az 100 saatlik bir hukuk eğitimi üzerine yapılandırılmasını hukuk alanından gelmeyenler için nasıl çözmeyi planlıyorlar acaba? Arabulucuk konusu yasaya bakılırsa hukuk ve davranış bilimlerinin kesiştiği bir alan olarak değerlendirilmiş. Peki bu eğitimlerin davranış bilimleri konulu içerikleri de mi yine hukuk fakültelerinde mi verilecek?
Saygılar.
Arkadaşlar, bu yasa ülkemizde infiale neden olacak. hukukla uzaktan yakından alakası olmayan kişiler hukuki ihtilaflar hakkında bağlayıcı kararlar verecek. Bunun diğer boyutu da yıllarca hukuk fakültesinde dirsek çürüten , bir yıllık yoğun bir avukatlık stajını tamamlayan ve diğer bir çok aşamadan geçtikten sonra mesleğe kabul edilen avukatın işini elinden almak, emeğine saygısızlık yapmaktır. Yazıktır , günahtır. Bu kadar da olamaz. Yapılmaya çalışılan resmen bu mesleğin yıkımıdır. Başka birşey değil. Lütfen Avukat meslektaşlarım sesimizi duyuralım.
Alıntı:
Av.Şamil Demir rumuzlu üyeden alıntı
Eleştiriniz için teşekkür ederim. Biz sitenin tasarımı ile değil içeriğiyle dikkat çekmeye çalışıyoruz. İlgilenen insanlardan içerikle ilgili olarak aldığımız geri bildirimler oldukça sevindirici ve içeriğimizi ciddi buluyorlar.
Selamlar - Sevgiler
Klasikten öte, biraz teknik olarak bahsetmek istedim,kullandığınız her iki yazılımında güvenlik açıkları çokca,bunları sürekli takip edip kapatmazsanız,sitenize yapılabilecek an basit bir sql injection saldırılarında dahi siteniz hacklenebilir.Bunlara karşı önlemlerinizi mutlaka alınız:)
Kolay gelsin..
Uyarınız için teşekkürler, en son sürümleri kullanmaya çalışıyoruz.
Alıntı:
digesta6 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar, bu yasa ülkemizde infiale neden olacak. hukukla uzaktan yakından alakası olmayan kişiler hukuki ihtilaflar hakkında bağlayıcı kararlar verecek. Bunun diğer boyutu da yıllarca hukuk fakültesinde dirsek çürüten , bir yıllık yoğun bir avukatlık stajını tamamlayan ve diğer bir çok aşamadan geçtikten sonra mesleğe kabul edilen avukatın işini elinden almak, emeğine saygısızlık yapmaktır. Yazıktır , günahtır. Bu kadar da olamaz. Yapılmaya çalışılan resmen bu mesleğin yıkımıdır. Başka birşey değil. Lütfen Avukat meslektaşlarım sesimizi duyuralım.
Kaygılarınızı uzun zamandır paylaşıyoruz. Ancak yasanın çıkması AB direktiflerinin gereği, olduğu için hükümet kararlı görünüyor. Bu ortamda karşı çıkmak pek sonuç getirmeyeceğinden sahip çıkıp mesleğimizin içinde eritmek mesleğimizin çıkarına olur diye düşünüyorum