-
Not'a İtiraz
Oğlum Lise I'de iki yıllık öğrenci.Dikkat eksikliği ve hiperaktivite tedavisi görüyor. Okula sene başında belgelerle durumu bildirmiştik. Çünkü bu tür öğrencilere Özel Eğitim yönetmeliğinin 24.maddesi gereği özel sınav soruları sorulur. Oğlum, sene sonunda bütünlemeye kaldı ve not yükseltme sınavlarına girdi.kaldığı derslerin üçünü Özel Eğitim'in 24. maddesine uygun olarak yaptılar.Buraya kadar bir sorun yok ama ilk sınavını(Sağlık Bilgisi) bu yönetmeliğe uygun olarak yapmayıp diğer öğrencilere sorulan sorulardan soruldu ve o dersten başarısız oldu. Sonuçta 4 dersten başarısız olduğu için okul hayatı bitmekle karşı karşıya. 3 dersten başarısız olursa bir öğrenci sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebiliyor. Şimdi bu yönetmeliğe uygun olmadan yapılan Sağlık Eğitimi dersi sınavının yönetmeliğe uygun olarak yapılması için itiraz etmek istiyoruz. Sınavlardan sonra hem okula hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdim. Daha üst makamlara başvurmak için;
1. İdare mahkemesine mi başvurmalıyız?
2. İdare mahkemesine başvurulacaksa dilekçeyi 16 yaşındaki oğlum mu yoksa velisi(babası) olarak ben mi vermeliyim?