Emekli sandığı yetim maaşı hakkında
Eşim vefat etti yaklaşık 17 yıl önce.Mesleğinde(imam) 10 yılını tamamlamıştı.Şimdi kızım 18 yaşını doldurduğu için eşimin maaşı kesildi.Kızım çalışmakta.Eğer çalışmazsa herhangi bir gelirimiz olmuyor.
Emekli sandığından aylığın tekrar bağlanması için ne yapmamız lazım?
Yeni bir düzenleme var,emekli sandığını ilgilendiren.Bu yasanın bize faydaları nelerdir?
Dilekçe,başvuru yeri vb. yapmam gerekenler hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim!Şimdiden teşekkürler...
Re: emekli sandığı hakkında yardım
1) Kız çocuklarına aylık bağlanabilmesi için ölüm tarihinde evli bulunmamaları yeterli olmayıp, emeklilikle ilgili bir görevde çalışmamaları ve 5434 sayılı Kanunla tanınan haklarının düşmemiş ve 77 nci maddede sayılan durumların meydana gelmemiş olması gerekmektedir. (93 ve 99 uncu maddelere bakınız.)
Yukarıdaki açıklama Emekli Sandığı Kanununundan alınmıştır.Kız çıcuklarının evlenmediği ve sigortalı bir işte çalışmadığı sürece yetim aylığı alabileceği ifade edilmektedir.
İyi günler.
Re: emekli sandığı hakkında yardım
Teşekkürler ilgilendiğiniz için...
Re: Emekli sandığı yetim maaşı hakkında
ben 46 yaşında bayanım.eşimden boşanma aşamasındayız..ben ev hanımıyım...ve gelirim yok saglık güvencemde olmayacak ayrıldıgımda..annem babamın maaşından yararlanıyor...bende ayrılınca saglık hizmet ve maaşından yararlanabilirmiyim..yeni yasanın ne oldugunu bilmiyorum yardımcı olurmusunuz...