Eksik ödenen sigorta primi
İyi günler,
Bir iş yerinde çalışanların sigorta primleri aldıkları maaş kadar değil de asgari ücret ya da biraz daha üstünden yatırılıyorsa ve çalışanlar örneğin düşük ücretli bordroyu işçi her ay imzalayıyorsa ne olur?
NE olur sorusundan kastım ise;
örneğin işçi 10 yıldır bu şekilde çalışıyor,işten çıkarılırım korkusu ile bir şey diyemiyor,fakat artık bunun böyle gitmemesi gerektiğini düşünüyor.
-Eğer bu işçi bu konu ile ilgili şikayette bulunursa 10 yıldır kabul ediyorsun diye haksız duruma düşermiyiz?
- Bu işçi bordroları imzaladığı halde,iş akdini bu gerekçe ile fesh edip kıdem tazminatını alabilir mi?Alırsa haliyle gerçek ücreti üzerinden alması gerekmez miİ?
-Ayrıca bordroda yazan ücretin fazlası bankaya gayri resmi şekilde yatırılarak ödeniyor.Alınan ATM makbuzlarında bu parayı kimin yatırdığı görülmüyor ama her ay bu şekilde yatırılıyor.Bankadan bu konu ile ilgili döküman ya da paranın kimin tarafından yatırıldığını belirten belge istediğimizde,banka bunu vermek zorunda mı?
Eğer banka bir şekilde bu belgeyi vermezse atm hesap dökümünden ehr ay bilmediğimiz bir kişinin hesabımıza para yatırıyor olması bunun işveren tarafından yapıldığı konusunda bir ispat teşkil eder mi?
Re: Eksik ödenen sigorta primi
bunun cevabını bı ogrensem.gunlerdır arıyorum.
Re: Eksik ödenen sigorta primi
daha önce de soru sormuştum,sağolsunlar cevap yazmışlardı.
Bu soruma cevap yazılmamasında kendimde bir kabahat arıyorum.Ama bulamıyorum.Benzer konular var derseniz,tam olarak sorduklarımın tamamını içeren bir konu bulamadım.Acaba yanlış yere mi yazdım?Bir açıklama yaparsanız memnun olurum.
Cevap: Re: Eksik ödenen sigorta primi
benim de sigorta primlerim sgari ücret üzerinden yattı,aynı şeyleri bende öğrenmek istiyorum acaba bilen yokmu ne yapmamız gerekiyor.