Re: Eşim beni terk etti...
Henüz eşiniz boşanma davası açmamış.
Siz dava açmayı mı düşünüyorsunuz?
Açabilirsiniz,
Medeni Kanun;
Madde 185.-
Evlenmeyle eşler arasında evlilik birliği kurulmuş olur.
Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.
Sn.nilayyyy85,
ilk iletinizi yazdıktan 40 sn.sonra biri bana yardım etsin diyerek 2.iletinizi yazmışsınız.
Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olacaklardır.Biraz sabır lütfen.
Evet eşim henüz dava açmadı fakat açacakmış ama karşı taraf benim açmamı istiyor,ben açarsam herhangi bir şey talep edemem diye açmıyorum maddi ve manevi beni çok çöküntüye uğrattı ondan neler talep edebilirim? kendisi almanyada yaşıyor alman konsolosluğuna beni terk etmesine dayalı herhangi bir şikayette bulunabilirmiyim? beni resmen ortada bıraktı gırtlağa kadar borca soktu beni..
Erdoğan bey inanın fark edemedim kusura bakmayın
Açmayan alır/açan alamaz, zarar eder, kar eder diye bir kaide yok.
Bir avukata bizzat danışınız
canım okadar çok yanıyor ki eşime çok güvenmiştim beni yarı yolda yüz üstü bırakacağı aklmıa bile gelmezken başıma geldi hiç suçum günahım yok beni terk etti ve şimdide harıl harıl boşanmak istediğini kendi ailesine beyan ediyor benim hayatımı mhavetti bu evlilik bukadar basitmiydi ben bu hale nasıl düştüm bilmiyorum ama eğer boşancaksamda bukadar ucuz boşanmıycam...en azından borçlar üstüme onları ödesin,ve benim manevi açacağım tazminatı ödemesi için elimden geleni ardıma koymiycam...
1. Siz nerede evlendiniz ?
2. Almanyada yaşıyor derken kastettiğiniz ne ?
3. Tam bir yıl doldu mu?
4. Dava filan açmayın anlaşmalı boşanma istemek üzere hazırlık yapın.
5 Üzülmeyin ona değmez ( Anlattıklarınıza istinaden)
biz istanbul da evlendik,evet tam 1 yıl 1 aylık evliyiz,yani konsolosluğa herhangi bir şikayette bulunsam beni eşimin yanına gönderirlermi bu yüzden onu yazdım anlaşmalı boşanmak istemiyorum eşimi seviyorum ama eğer illa boşanmak isterse kendisi açsın davasını ben maddi manevi tazminat talebinde buluncam çünkü..
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
1. Siz nerede evlendiniz ?
2. Almanyada yaşıyor derken kastettiğiniz ne ?
3. Tam bir yıl doldu mu?
4. Dava filan açmayın anlaşmalı boşanma istemek üzere hazırlık yapın.
5 Üzülmeyin ona değmez ( Anlattıklarınıza istinaden)
Şimdi adam sizle evlendi bıraktı Almanya ya gitti orada bir şeyler yaptı sonra aranızda telde ufak bir tartışma çıktı ama o büyüttü sonra geldi Türkiye'yekarısı dururken başka yerlere gitti., son gün size uğradı bir şey yokmuş gibi oldu ve gitti. Şimdi boşanalım diye haber yolluyor...
Anladığım bu. Anlattığınızdan anladıklarımdan sonra sizin bir davara aşık olduğunuzu söyleyeyim baştan. Aşkın gözü kördür derler ama aşık olan neden kör olur anlamam.
Konsolosluğa şikayette bulunmanız hukuken geçersiz, Alman konsolosuna ne ? Ama evlilik cüzdanınız varsa eşimin yanına gidiyorum derseniz vize verirler. Orada göreceğiniz manzara sizi daha çok üzecektir. Davara uymanın anlamı yoktur. Davar neticede bir hayvandır siz insansınız. Ne dediğimide anlarsınız. Davara aşık olmakta sevmekte ısrar etmek normal değildir. Davarın etinden sütünden filan yararlanılır.
Bu kadar açık kimseye yazmadım . Ama siz medeni hukuku iyi bilen bir avukat bulun. Evi terk kusurdur ama ispatı gerekir. Kaldıki kanunen aile konutu oturduğunuz evdir onu devlet buraya çağıracaktır. Haklarınızı koruyun daha çok gençsiniz geleceğinizi kurun. Öyle önüneze gelen otu .... sevmeyin.