Oda hapsi hakkında ne düşünüyorsunuz.??
Bu konu daha önce tartışıldımı bilmiyorum ama ben yinede açmak istedim.
Tabur komutanı olsun,bölük komutanı olsun kısacası sıralı tüm komutanların oda hapsi verme yetkisi var.
Bir askere (er,erbaş,astsb,sb) amiri tarafından oda hapsi verilmesi ne kadar doğrudur.Sonucta yargılama olmadan suclu olup olunulmadığı kesinleşmeden bir nevi hapis ediyosunuz.Mesala 3 gün oda hapsi alınmışsa 3 gün dışarıyla iletişiminiz olmuyor.Bence bu hapsin diğer hapis cezalarından hiçbir farkı yok.Bana göre hapis hapistir.
Bununla alakalı mutlaka kanun maddeleri vardır,niye böyle olduğuna dair.Ancak ben tam olarak bilmiyorum,bilmeyen arkadaslarda olduğu kanaatindeyim.Bu konuda bi açıklamsı olan varsa lütfen yapsın.Herkese selam..
Re: Oda hapsi hakkında ne düşünüyorsunuz.??
Yatmamak lazım. Suç işlemeyip efendi ve disiplinli olmak lazım sanırım.
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Yatmamak lazım. Suç işlemeyip efendi ve disiplinli olmak lazım sanırım.
Doğru söze ne hacet :)
Alıntı:
3nqin rumuzlu üyeden alıntı
Doğru söze ne hacet :)
doğru söze ne hacet, Yatmamak lazım. Suç işlemeyip efendi ve disiplinli olmak lazım demesi kolay.
O zaman (bir olaya karışmış)suclu olup olmadığı yargılanmadan anlaşılmayan bir kişiye de aynı şeyleri söyleyelim,hatta avukatıda ona efendi olman lazım dı desin.Salondaki herkeste hepbir ağızdan doğru söze ne hacet diye haykırsınlar.
Beyler olay disiplinle ,suc işleyip işlememekle alakalı değil ki.Olay yargılanmadan direk hapis verilmesi.Disiplin hapsi diye olayı basite indirgemişler bunun tartışmasını yapıyoruz.
1. Savunma alınıyor mu?
Evet
2. İtiraz hakkı var mı?
Evet.
3. Suçun disiplin suçlarında karşılığı var mı?
Evet.
4. Disiplin mahkemelerinde bir hukukçu denetimine tabii mi?
Evet.
5. Disiplin askerlik için önemli midir ?
Evet. Çok fazla.
Sorun nedir? Kaynağını hukuki bir temelden almış yaptırımın tartışılması pek doğru değildir. Disiplin kabahati askerlikte en sık işlenen suçtur. Bunları mahkeme yoluyla çözmek görevin o anki disiplinini büyük ölçüde bozacağı gibi ordunun disiplin kavramını alt üst eder. Canı sıkılan er komutanına ''mahkemeye ver çok istiyorsan!'' dediği an ortada ordu kalmaz.
Böyle dayanağı olmayan konularla TSK yı yıpratmak hoş değildir Beyhude bir çabadır. Sayın Tangör beyin dediğini yaparsanız ceza almazsınız. Milyonlarca genç var gidip gelen .Ne iş ????
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
1. Savunma alınıyor mu?
Evet
2. İtiraz hakkı var mı?
Evet.
3. Suçun disiplin suçlarında karşılığı var mı?
Evet.
Evet.
Evet. Çok fazla.
Sorun nedir? Kaynağını hukuki bir temelden almış yaptırımın tartışılması pek doğru değildir. Disiplin kabahati askerlikte en sık işlenen suçtur. Bunları mahkeme yoluyla çözmek görevin o anki disiplinini büyük ölçüde bozacağı gibi ordunun disiplin kavramını alt üst eder. Canı sıkılan er komutanına ''mahkemeye ver çok istiyorsan!'' dediği an ortada ordu kalmaz.
Böyle dayanağı olmayan konularla TSK yı yıpratmak hoş değildir Beyhude bir çabadır. Sayın Tangör beyin dediğini yaparsanız ceza almazsınız. Milyonlarca genç var gidip gelen .Ne iş ????
Amacım asla dediğiniz gibi;(Böyle dayanağı olmayan konularla TSK yı yıpratmak hoş değildir Beyhude bir çabadır) TSK yı yıpratmak olamaz.Böyle bir çaba içerisinde de değilim zaten.Konu başka boyutlara gelmeden burada kapanırsa memnun olurum.
. Savunma alýnýyor mu?
Evet
2. Ãtiraz hakký var mý?
Evet.
3. Suçun disiplin suçlarýnda karþýlýðý var mý?
Evet.
Evet.
Evet. Çok fazla.
Sorun nedir? Kaynaðýný hukuki bir temelden almýþ yaptýrýmýn tartýþýlmasý pek doðru deðildir. Disiplin kabahati askerlikte en sýk iþlenen suçtur. Bunlarý mahkeme yoluyla çözmek görevin o anki disiplinini büyük ölçüde bozacaðý gibi ordunun disiplin kavramýný alt üst eder. Caný sýkýlan er komutanýna ''mahkemeye ver çok istiyorsan!'' dediði an ortada ordu kalmaz.
Böyle dayanaðý olmayan konularla TSK yý yýpratmak hoþ deðildir Beyhude bir çabadýr. Sayýn Tangör beyin dediðini yaparsanýz ceza almazsýnýz. Milyonlarca genç var gidip gelen .Ne iþ ????
1-evet savunma alınıyor ama verdiğin savunmanın oda hapsini engelleyici hiç bir bağlayıcılığı yoktur,prosödür gereği alınır oda hapsi, çok basit bir şekilde verilir.subayın senin özgürlüğünü kısıtlaması dudağının iki arasındadır,bunun askerlikle ve disiplinle hiç bir alakası yok yani bu askerlik birtek türkiyede yapılmıyor bu disiplin bir tek bizde yok dünyanın bütün ordularının temelidir,fakat gelişmiş olan hiç bir orduda bu tür olaylar yaşanmamaktadır,bırakalım artık bu orta çağ zihniyetini,bu tip konuları bir takım bahaneler öne sürerek konuşmamayı bırakalım artık be..ben askerliğimi asteğmen olarak yaptım ve cezaevinde görevliydim,disiplin suçuna erden çok astsb.ve uzmanlar gelirdi.Bir insanın özgürlüğünü bağımsız mahkemeler kısıtlar,kişisel problemi olduğu için oda hapsi alan arkadaşımda var ve verilen oda hapsinin hesabını kimse sormuyor,ne tutdurursan,bırakalım artık yıl 2008 adamlar uzayda savaşır hale geldi,profosyonel ordular kuruldu,rus ordusu bile kendini eleştirmeye,profosyonel orduya geçmeye başladı,bırakın bu işi içine sindiren yapsın,ayrıca askeri ceza kanunu bence savaş ortamına göre yazılmıştır bu kanunu savaş ortamında uygulanması lazım,yoksa içinde keyfi uygulamaları barındıran bir çok madde var.
Alıntı:
hakkı001 rumuzlu üyeden alıntı
. ayrıca askeri ceza kanunu bence savaş ortamına göre yazılmıştır bu kanunu savaş ortamında uygulanması lazım,yoksa içinde keyfi uygulamaları barındıran bir çok madde var.
Buna rağmen suyunu çıkarmaya pek çok meraklı var.Ya dediğiniz gibi olsaydı nasıl olurdu???
Hakim sınıfından olmayan kişilerin hürriyeti bağlayıcı ceza vermemeleri gerektiğini düşünüyorum.oda hapsi yerine göz hapsi olabilir.Yani mesaiye devam.