Banka Personeli İş Akdinin Feshi
Merhaba
Bir arkadaşım 6,5 yıldır çalıştığı özel bir bankadan İş kanununun 25/2-e maddesine göre iş akdi tazminat ödenmeden fesh edildi.Operasyon servisinde çalışan arkadaşımın fesh nedenlerinde sundukları gerekçeler tamamen bulunduğu konumla alakasızdı.Yapılan görev tanımlarında da fesh nedenlerini gösteren hiç bir gerekçe bulunmamaktadır.Bireysel itirazından da sonuç alamadı ve en sonunda aynı gerekçelerle iş akdi fesh edilen arkadaşı ile beraber işe iade davası açtı.Bunun için bir Avukat ile anlaştılar ancak davanın çok uzun sürebileceği ve buna benzer davaların sonuçlarından bilgilerinin olmadığı anlaşılmaktadır.
Bu konu ile ilgili işe iade veya tazminat davası için gerekli madde,dayanak veya Yargıtay kararı olan arkadaşların görüş ve bilgilerini bekliyoruz.
Saygılarımızla
Re: Banka Personeli Iş Akdinin Feshi
Arkadaşınızın iş akdi "geçersiz" bir nedenle feshedilmişse işe iade davasını kazanır. Telaşlanacak bir şey yok. İşe iade ve bu bağlamda banka personeli ile ilgili kararlar mevcuttur. Selamlar.
Teşekkür ederim Abbas bey
Arkadaşımın Banka aleyhine açtığı dava lehine sonuçlandı.Karar tebliğ aşamasında,sanırım Banka temyize gidecek.Sonucu buradan üylerimize aktarmaya devam edecem.
Sonucu ben de merakla bekliyorum, ben de bir banka tarafından işten çıkarıldım. Dava açmak üzereyiz. Banka hala daha çıkarılış gerekçemi yazılı olarak vermedi. Bu süreç nasıl sonlanacak merakla bekliyorum.
Bende sizin gibi bankada çalışırken 25/2 maddeden işten çıkarıldım davayı kazandım fakat mahkeme dosyası bir türlü yargıtaya gidemedi mahkeme 17/10/2008 de karar vermesine rağmen dosya yargıtaya bu gün yani tam 45 gün sonra gitti
ilk kez hayatımda mahkeme tecrübesi yaşıyorum ve şunu anladım ki yargının yavaş işlemesinde ki sorun mahkemelerde değil mahkeme kalemlerinin işleri savsaklamasından kaynaklanıyor
size tavsiyem şudur ki sürekli mahkeme kanalını yoklayıp baskı kurun yoksa dosyanız arada kaybolur gider
davayı kazandığınız için sizi kutlarım
saygılarımla
Cevap: Re: Banka Personeli Iş Akdinin Feshi
merhaba, aynı konudan benden çıkartıldım ve 6 gün önce dava açtım. Dava açtıktan ne kadar bir süre sonra sonuçlandı. avukattım 9-10 ayda anca sonuçlanacağını belirtiyor. Kazandığınız hukuksal haklarınız nelerdir. ? Tşk.
bende işe iade davsı açtım 1,5 yıl sonra mahkeme kararı lehime sonuçlandı şimdi yargıtayda dosyam bakalım nekadar sürecek yargıtay kararı 1 ay da sonuçlanması lazım denyor ama zor ya ben işe davet etti zaman çalışıyor olursam bu geçikmeyi örnek gösterebilirmiym
Yargıtay yerel mahkemenin işe iade kararını ''geçerli fesihtir'' diyerek bozdu.Bu kez bankada çalıştığımız süre için yasal tazminat davası açtık.Bu davayı yerel mahkeme kabul etti.Bankanın itirazı ile dosya yargıtaya gönderildi.Tazminat davasının sonucunu bekliyoruz.
ahsez ,mahkeme sonucunda bir gelişme oldumu? beni de aynı sebep ile çıkardılar...fakat beni sadakat borcu ile suçluyorlar.