Kiralayanın çektiği ihtarname sonrası erken tahliye
17.haziranda ev sahibi 6570/7 sayılı kanun gereği ihtarname çekmiştir.
İhtiyaçtan dolayı sözleşmenin yenilenmeyeceği bildirilmiştir. Normalde sözleşme sonu 21.Ağustos 2008. Biz 1 ay öncesinden erken tahliye etmek istiyoruz. Bize çekilen ihtarnameden dolayı erken tahliye etmemiz yasal hakkımız mıdır? Değilse bizimde kendilerine bir kağıt göndermemiz gerekli miydi ? Son kiramızı ödemeye 10 gün kaldı ancak biz son kirayı ödemeyip artık evi boşaltmak istiyoruz. 1 ay daha kalmak istemiyoruz. Depozitomuz dahil tüm haklarımız yanar mı? Son 1 ayı bizden isteyebilme hakkı var mı? Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyoruz.
Zira zaten bize çıkın denmiş, sözleşme yenilenmeyecek denmiş. Neler yapmalıyız? Şimdiden teşekkür ederiz.
Re: Kiralayanın çektiği ihtarname sonrası erken tahliye
Ev sahibiyle konuşun. Yasal bir hakkınız yok. Tek şans ev sahibini ikna.
Bana evi boşaltmam için çekilen ihtarnameye rağmen ben hala ev sahibini mi ikna etmeliyim. Keyfe keder erken tahliye yapmıyorum ki. Bana 21.08.2008 de evden çıkın sözleşme yenilenmeyecek denmiş. Buna rağmen erken tahliye hakkım nasıl olmaz gerçekten anlam veremiyorum. Hoş iknadan ziyade benimde ihtarname çekmem gerek diye biliyorum.
Sorum sadece şu? Bana zaten bir ihtarname çekilmiş benimde erken tahliye için bir yazı göndermem gerek midir onlara. Yoksa zaten kiralayan tarafından çekilen ihtarnameden doalyı evi erken boşaltma hakkım kendiliğinden mi doğar?
Ev sahibinizin size çektiği ihtarın da, sizin geri çekeceğiniz ihtarın da bir bağlayıcılığı yoktur.
Sizin geçerli fesih nedeniniz yok, ancak kira sözleşmesi bitmeden 15 gün önce ev sahibinin elinde olacak bir ihtarla kira sözleşmesini feshettiğinizi bildirebilirsiniz.
Ev sahibi de 21 ağustosta siz çıkmazsanız tahliye davası açar.
Aslında ev sahibi hemen çıkacak olmanızı kabul etse kendi yararına olur. Siz çıkmazsanız tahliye davasıyla çıkarması uzun sürer. Bunu hatırlatınca, gerçekten sizi çıkarmak istiyorsa ikna olacaktır.