Merhabalar,Sıkıntılı bir durum içersindeyim.durumumu özetleyecek olursam,
01/01/2007 tarihinde kontratı yapıp eve taşındım.talep edilen 2 kira bedeli depozito ödemesini içerisine 2 aylık kira bedelini de ekleyerek ev sahibine çek olarak ödeme yaptım.karşılığında ödeme aldıgına dair imzalı yazı aldım.aradan gecen zaman ıcerısınde maddi sıkıntılar sebebıyle kıra odeyemez oldum.ev sahıbım bu durumun herkesın basına gelebılecegını kendımı sıkmama gerek olmadıgını soyledı.bu konusmadan 1 ay sonra kalan kıra borclarımı odedım.daha sonra bir adam benı arayarak dairenın gercek sahıbı oldugunu ve evden cıkmam gerektıgını soyledı.kım oldugunu arastırdıgımda kontrat yaptıgım kısının amcasının oglu oldugunu ogrendım.söylediğine göre daireyi daha önce benı arayan sahıs almış ancak tapu benım kontrat yaptıgım şahsın adına duruyormus.bundan sonra kırayı bana odeyeceksın dedı.tapu sahıbınden teyid aldıktan sonra odemelerı bu sahsa yapmaya basladım.kendı hesap numarasını bir sorununun oldugunu soyleyerek vermedı ve eşinin hesap numarasını verdı sorun cıkamsın dıye.bir kısım odemeyı elden bır kısmını bankadan eşinin hesabına gönderiyorum.kira borcum yok.01/01/2009'a kadar kontratım devam edıyor.kontrat bıtmeden evden cıkmamı ıstıyor.her gun taciz telefonla arayarak tacız edıyor.kapıma notlar bırakıyor ve bu notlara maalesef evıme gelen mısafırler de şahit oluyor.son konusmamızda onun hakkında şikayette bulunacagımı söyledim.
1-bu kişi hakkında hukuki acıdan herhangi bir yaptırım uygulayabılırmıyım?(dava acmak ıstıyorum.mesela manevi tazmınat davası gibi...çünkü bır ınsan borcu olmadan bu kadar aranıp rahatsız edılemez cunku.)
2-bana herhangi bir yaptırımı olabilir mi?(bu kişi 3.şahıs daire sahıbı oldugunu soyluyor ancak tapu başkasının adına + tapu sahıbı de dairenin bu şahsın oldugunu onaylıyor)
3-Dava açmam durumunda tapu sahıbıyle akraba oldukları ıcın bana karsı ne gıbı bır yaptırım uygulayabılırler???
Şimdiden teşekkür ederim.