Aleyhimde dolandırıcılık davası
Bir limited şirketin %75 ortağı ve müdürü idim.Bankaya şirket hesabı açtım ve çek başvurusunda bulundum.Çek talebimiz hemen sonuçlanmadı, bikaç ay sonra ben bir tanıdığıma genel vekaletname vererek şehir ve iş değişikliğine gittim.Bu vekalet verdiğim şahıs bankanın yanıtına istinaden verdiğim vekaletle bankadan çek karnesini alıyor.Ve çekleri eşinin ortak olduğu şirketin borçlarını kapamada kullanıyor.Çek verdiği firma bana karşılıksız çek keşide etmekten dava açtı ben bu davayı kazandım.fakat şimdi bu firma benim bu şahsın ve bunun eşinin ortağı hakkında dolandırıcılık davası açıyor.. ne yapmam lazım bende kurunun yanı sıra yanarmıyım hiç alakam olmadığı halde..?saygılar.
Re: aleyhimde dolandırıcılık davası
Şirket ortağı ve müdürü olmanız sizi kanun karşısında sorumlu kılar.Kaldı ki, tacir olmanız da basiretli davranmanızı gerektirir.Konu o kişiye verdiğiniz vekaletteki yetkillerle ilgili, eğer bahsettiğiniz çek alma,kesme vb yetkileri vermişseniz sizin de sorumluluğunuz var, zira o çekleri alan kişiler iyiniyetlidir. Hiç alakam olmadığı halde demişsiniz ancak anlattığınız olayda siz baş rol oynuyor gibi görünüyorsunuz.Neyse, sizin durumunuz sizden şikayetçi olan kişi/kişilerin mahkemede göstereceği delillere bağlı, aleyhinizde delil bulunursa korkularınız gerçek olur.
Cevap: aleyhimde dolandırıcılık davası
mrb arkadasım çek davan ne oldu acaba beraat ettinmi. benim başımdada aynı sorun var. eski eşim çek yüzünden hapiste şu anda. babası imzalayıp kendi firmasının borçlarını kapamakta kullanmış. vekaletide vardı babasında. nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersin. şimdiden teşekkürler