İlköğretim diploması için para istiyorlar
İlköğretim diplomamı almak için buğün okula gittim.Ancak okul aile birliği başkanı benden diplomamı almam için bütün temizlik aidatlarını ödemem gerektiğini vermem gerektiğini aksi halde diplomamı vermeyeceklerini söyledi.İtiraz ettim ve bana bağırarak odasından kovdu.Liselerde diploma parası zorunluymuş.Aşağıdaki konu başlığında gördüm.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=25469
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü aradım ancak dilekçe vermem gerektiğini söylediler.Bu konudaki haklarım nelerdir,nasıl bir dilekçe vermeliyim?
Re: İlköğretim diploması için para istiyorlar
Yaşadıklarınızı olduğu gibi anlatarak ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurunuz.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Yaşadıklarınızı olduğu gibi anlatarak ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurunuz.
Dilekçe hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Alıntı:
HalilErgul rumuzlu üyeden alıntı
Dilekçe hakkında yardımcı olabilir misiniz?
İL/İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
KONU:....................
AÇIKLAMALAR....................................
ADRES.............. AD SOYAD-İMZA
Merhabalar;
Ben de yeni konu açmadan buradan bir durum hakkında bilgi almak istedim. Kısaca özetleyeyim; Bir okulda görev yapan öğretmen işi resmen ticarete dökmüş. Özel ders veriyor ve katılmayan öğrencileri notları iyi bile olsa not kırarak sınıfta bırakmakla tehdit ediyor. Görevini kötüye kullandığı tüm velilerce bilindiği halde maalesef kimse ses çıkarmıyor bu duruma ve durumu iyi olanlar para veriyorlar bu adama. Millette bir özentimidir artık yoksa vurdumduymazlıkmıdır nedir bilemiyorum ama okulun konumu da çok merkezi olduğu için veliler adeta "Çocuğum özel der alıyor" kompleksiyle hareket ediyor genelde ki bugüne kadar açığa çıkartılamamış bir olaydır bu anlattığım. Sanki yaptığı normalmiş gibi kimse de sesini çıkartmıyor, parası olan gönderiyor kursa. Sadece bahsettiğim öğretmen de değil üstelik. Okul komple yönetim olarak herşeyden para talep ediyor.
Şimdi öğrenmek istediğim şudur; Öncelikle bu öğretmeni nereye şikayet etmek lazım? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etmek pek mantıklı gelmiyor bana. Hani şimdi söylemeyeyim meşhur bir atasözümüz vardır ya! Acaba savcılığa filan bir suç duyurusunda bulunulabilirmi? Yazılı kağıtlarıyla oynayıp, öğrenci başarılı olduğu halde nasıl zayıf verebiliyor? Öğrenci yazılı kağıdını görmek istediğinde izin vermiyormuş, yasakmış! Böyle bir şey mümkün olabilirmi?
Bilgisi olanlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Ben de yeni konu açmadan buradan bir durum hakkında bilgi almak istedim. Kısaca özetleyeyim; Bir okulda görev yapan öğretmen işi resmen ticarete dökmüş. Özel ders veriyor ve katılmayan öğrencileri notları iyi bile olsa not kırarak sınıfta bırakmakla tehdit ediyor. Görevini kötüye kullandığı tüm velilerce bilindiği halde maalesef kimse ses çıkarmıyor bu duruma ve durumu iyi olanlar para veriyorlar bu adama. Millette bir özentimidir artık yoksa vurdumduymazlıkmıdır nedir bilemiyorum ama okulun konumu da çok merkezi olduğu için veliler adeta "Çocuğum özel der alıyor" kompleksiyle hareket ediyor genelde ki bugüne kadar açığa çıkartılamamış bir olaydır bu anlattığım. Sanki yaptığı normalmiş gibi kimse de sesini çıkartmıyor, parası olan gönderiyor kursa. Sadece bahsettiğim öğretmen de değil üstelik. Okul komple yönetim olarak herşeyden para talep ediyor.
Şimdi öğrenmek istediğim şudur; Öncelikle bu öğretmeni nereye şikayet etmek lazım? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etmek pek mantıklı gelmiyor bana. Hani şimdi söylemeyeyim meşhur bir atasözümüz vardır ya! Acaba savcılığa filan bir suç duyurusunda bulunulabilirmi? Yazılı kağıtlarıyla oynayıp, öğrenci başarılı olduğu halde nasıl zayıf verebiliyor? Öğrenci yazılı kağıdını görmek istediğinde izin vermiyormuş, yasakmış! Böyle bir şey mümkün olabilirmi?
Bilgisi olanlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Konu yeni bir başlıkta paylaşırsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Sorulara bilgilerim dahilinde cevap vereceğim.Yanlışlıklar olabilir.
1-)Öğretmenler yazılı kağıtlarını 2 sene boyunca saklamak zorundalar.
2-)Göstermeme gibi bir lüksü olamaz.Sadece yasağa o uyuyu memlekettin geri kalan öğretmenleri yasak deliyor o zaman.
3-)Kaymakamlığa dilekçe verin olmazsa İl M.E.B'e gidip direkt müdürle konuşun.