Sigorta şirketine dava açmak istiyorum
Merhabalar öncelikle Olaydan bahsedeyim. Aracım ile yanımda bir arkadaşım ile dağlık bir bölgede ilerler iken aniden farkedemedigim bir kaya aracımın altına temas etti ve aracın air bag ön takım vs komple dagıldı ve cep telefonu çekmiyordu araç yürür durumda idi. Bende hiç bir şekilde polis vs sigorta şirketini arayamadım ve sonuçta ertesi sabah aracın yetkili servisine gittik ve araç full kaskolu netice ile servis kaskoyu aradı ekper geldi araca baktı alttan darbe yedigi belli aracın dış görünümünde hiç bir sorun yok. Ve araçta 3 milyarlık hasar var kasko şirketi alkol muanesi yapmadıgımdan ve tutanak tuturmadıgımdan ödeme yapmayı reddetti.
Nasıl bir dava açabilirim yada ne yapmam gerekir fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
Herkeze saygılar sevgiler.
Re: Sigorta şirketine dava açmak istiyorum
Bende de benzer bi durum söz konusu
Tarih: 15.03.2008
Konu: dosya hasar ödemesi hak.
Aracım 01.12.2007 tarihinde Ankarada kuzenimin arkadaşı tarafından hasar aldı. eksper geldi. bütün evraklar (alkolraporu,beyan,resimler vs.) tamamlandı.
Eksper Aracı çektirdiğimiz servisle faturasız Y/P işçilik dahil 5.000-ytl olarak ödeme yapılmasında mutabakat varılmıştı. Servis araca başlamadan benden parasını talep edince anlaşamadığımız için, aracımı serviste çalışır yürür hale getirtim.İkamet ettiğim Adana da eksiklerini tamamlamak için.Bu sırada eksper aracı serviste tam yapılmadığını görüyor ve resimlerini çekiyor. ve dosyayı raporunu yazarak kapatıyor. Biz ödeme gününde hesaba sadece 610-YTL olarak geçince bu durumdan haberimiz oldu. neden diye sorduğumuzda araçta sadece 610 YTL lik harcama yapıldığı için bu tutarın geçtiğini ve başka ödeme yapılmayacağını söylediler.
Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. sonuçta aracım kaskolu ve ortada hasar var evraklarımızın hepsi tam bana ödeme yapmadan aracı yaptırmamı bekleyebilirler mi?
Lütfen bir yol yada bu işle ilgilenebilecek av.varsa iletiniz
Poliçe Başlanıç Tarihi :5/14/2007
Poliçe Bitiş Tarihi : 5/14/2008 - aynı şirketten kasko devam etmektedir.
Varmı acaba bu ilerden anlayan birisi pek bi zamanım kalmadı :(
slm, dürüst kardeş,
aracı yaptır, ve faturanı al. neden faturasız iş yapıp kendini 3 kağatçı sigortacıların oyuncağı hale getiriyorsun?
gerekirse önce cebinden öde, olmadı anlaşmalı servise götür kasko onunla halletsin
bambi :
hangi sigorta? ve acenten ne diyor bu işe?
istersen sikayetvar.com da hemen bi başvuru aç , belki daha rahat çözersin
Alıntı:
DÜRÜST rumuzlu üyeden alıntı
Bende de benzer bi durum söz konusu
Tarih: 15.03.2008
Konu: dosya hasar ödemesi hak.
aracım 01.12.2007 tarihinde Ankarada kuzenimin arkadaşı tarafından hasar aldı. eksper geldi. bütün evraklar (alkolraporu,beyan,resimler vs.) tamamlandı.
Eksper Aracı çektirdiğimiz servisle faturasız Y/P işçilik dahil 5.000-ytl olarak ödeme yapılmasında mutabakat varılmıştı. Servis araca başlamadan benden parasını talep edince anlaşamadığımız için, aracımı serviste çalışır yürür hale getirtim.İkamet ettiğim Adana da eksiklerini tamamlamak için.Bu sırada eksper aracı serviste tam yapılmadığını görüyor ve resimlerini çekiyor. ve dosyayı raporunu yazarak kapatıyor. Biz ödeme gününde hesaba sadece 610-YTL olarak geçince bu durumdan haberimiz oldu. neden diye sorduğumuzda araçta sadece 610 YTL lik harcama yapıldığı için bu tutarın geçtiğini ve başka ödeme yapılmayacağını söylediler.
Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. sonuçta aracım kaskolu ve ortada hasar var evraklarımızın hepsi tam bana ödeme yapmadan aracı yaptırmamı bekleyebilirler mi?
Lütfen bir yol yada bu işle ilgilenebilecek av.varsa iletiniz
Poliçe Başlanıç Tarihi :5/14/2007
Poliçe Bitiş Tarihi : 5/14/2008 - aynı şirketten kasko devam etmektedir.
aynı şirketten kasko devam etmekte dava açsam kazanırmıyım. kaybım ne olur yada boşver Allaha havele edeym deyip. ödenmeyen 4.390 ytl havayamı gitsin. süre aşımı olabilir çünkü. ben aracın % 90 eksiğini tamamladım şu anda