Oturduğum dairenin yarısı icra yolu ile satıldı
Sayın Hukukçu arkadaşlar,
Size başıma gelen bir konuyu danışma gereği duydum,
Konu özetle şöyle:
Yaklaşık 15 yıldır içinde oturmakta olduğum yarısı babama yarısıda halama ait olan dairede doğal olarak kira veya benzer hiçbir ödeme yapmadan kendi ailem ile birlikta yaşamaktaydım,
2003 yılının 7. ayında babamın 2001 yılında imzalamış olduğu bir "Hatır senedi" sebebiyle kendi hissesi icra yolu ile satıldı . Ben de sadece halama ait 1/2 hisse ailemize ait olduğu için bu dairede oturmaya devam ediyordum.
Ancak 15 gün önce bana icradan bir kira ödeme emri geldi ve ben de yasal süresi içinde doğal olarak itiraz ettim.
Bu emirde 7/2003 ile 3/2005 tarihleri arasında ödemediğim kira
miktarı isteniyor ,ödemediğim takdirde icra yolu ile tahsil edileceği Vb. yazıyor. Ama benim hiç bir kimse ile yıllardır yazılı veya sözlü bir kira sözleşmem bulunmuyor ve hissenin yeni sahibi ile de hiç görüşmedim.
Ve son gelişme olarak halam geçen hafta vefat etti , bu durumda yasal tek varisi olan babam bu dairenin 1/2 hissesinin tekrar sahibi olmak durumunda.
Şimdi öğrenmek istediğim acaba bu dairenin 1/2 hissesini alan kişi
benden bu parayı tahsil edebilir mi? , yada beni tahliye ettirebilir mi?[?]
Not olarak : Bu binada aynı durumda olan kardeşime tahsis edilen başka bir daire daha var ancak içindeki kiracı düzenli olarak bu 1/2 hisse sahibine banka yolu ile ödeme yapıyor fakat kardeşime ödeme yapmıyor ve kardeşime de bir kira kontratı imzalatmış.
[:0]
Bu konudaki değerli görüşlerinizi bekliyorum