-
Eşim evi terk etti
Selam, öncelikle konu hakkında fikirlerini paylaşacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Benim sorunum eşimle 26.11.2006 de evlendik fakat bu zamana kadar karı koca olamadık nedeni ise eşimin vajinismus rahatsızlığının olması.Bu yüzden tam 4 tane doktora götürdüm ama tedavi olamadı.Şimdi de hocalara götürmemi istiyor ben de Türkiye de doktor tükendi hocalara mı kaldık dedim ve red ettim.Uzun zamandır psikolojim bozuldu artık kendisine karşı hiç birşey hissetmediğim gibi beni cinselliktende soğuttu, eşim hala bakire ve yaşadığımız gerginliklerden dolayı geçenlerde ben evde yokken evi terketti. Üstelik bazı eşyaları toplamış ve sonra alırım diyerek ev sahibimize bırakmış.Çok incindim,şimdi kendisine karşı bişey hissetmediğimden boşanmak istiyorum. Bana yaklaşık 3 yıl boyunca evime kadınlık yaptı ama bana karılık yapmadı.Sizlere sorum ne gibi bir prosödür yürütmeliyim benden nafaka talep edebilirmi?
-
Re: eşim evi terk etti
Öncelikle şunu söylemem gerekli ki, cinsellik; eşler arasındaki bedensel ve ruhsal bütünleşmeyi sağlayan evlilik oluşumunda dışa atılamayacak unsurlardandır. Eşler arasında yaşanacak cinsel sorunlar, aile birliğinin temelden sarsılmasına yol açıyorsa boşanma davasına sebep olabilir. Ayrıca eşinizin evi terk etmesi de boşanma için gerekçelerden birisidir. Ancak buradaki terkin sizin etki ve tepkinizden değil de kendi rızasıyla olması halinde terk sebebiyle boşanma davasına gitme durumunuz da olabilir. Ancak bana göre cinsel sorunlardan ötürü evlilik birliğinin temelden sarsılmasını gerekçe göstererek bopşanma davası açmanızda fayda var. Nafaka hususunda ise, boşanma sürecinde mahkeme davanın açıldığı tarihten itibaren geçerli olacak şekilde tedbir nafakasına hükmedecektir. Boşanma kesinleştiği takdirde ise söz konusu boşanmada eşiniz tamamen kusurlu bulunduğu takdirde nafaka bağlanmayacaktır. Umarım yardımcı olmuşumdur. Geçmiş olsun dileklerimle