Boşanma ve sınırdışı edilme
Ben 1 yil oturma ve calisma izni aldim ve su an Fin vatandasi olan esimin yaninda Finlandiya`da yasiyorum...Biz bu sure dolmadan bosanmayi dusunuyoruz ama sadece Turkiye`de bosanicaz...Ogrenmek istedigim burda calistigim icin kendimi isci olarak gosterip tekrar oturma iznine basvurabilir miyim yoksa bosandigimiz icin direk sinirdisi mi edillirim....
Ilgilenirseniz cok sevinirim...Tesekkurler
Re: Bosanma ve sinir disi edilme
Syn Sentetiyen ;
Çalışma izni ,Oturma izni ve vatandaşlık birbirinden farklı 3 konudur. Öncelikle Finlandiya'da ,Fin vatandaşı ile kaç yıl evli kaldığınızda vatandaş olabiliyorsunuz.Bunu öğrendiğinizde daha net düşünebilirsiniz. Oturma ve çalışma iznine gelince ; bir Fin vatandaşı le evli oldugunuzdan oturma ve çalışma iznini kolay almış olabilirsiniz. Çünki bu husus izin verilirken gözönünde bulunduruluyor. Ancak Türkiyede boşanırsanız , orada herhangi bir şekilde ortaya çıkmazsa sorun yok. Ancak tanıma,kimliğe işlenmesi vb. şekillerde oradaki yabancılar bürosunun bu konuda bilgsi olursa çalışma veya oturma izni almanız zorlaşabilir. Evli görünüyorsanız izin çok daha kolay olur. Sınırdışı hususuna gelince ; çalışma süresi dolan çalışamaz,oturma süresi dolan o ülkede oturamaz ancak uygulamada derhal sınırdışı yoktur. Ancak hakkınızda resmi işlemler bittiğinde size ülkeden çıkmanız gerektiği teblğ edildiğinde (birkaç ay sürmektedir) ve daha sonra bir kontrolde yakalandığınızda , hakkınızda sınırdışı kararı size gösterilirse ve siz olayı daha önceden mahkemeye taşımamışsanız sınırdışı edilirsiniz. Mahkemeye taşımışsanız sonucu beklenmektedir.