-
Bu ev kimin malı?
Tarafımdan babadan kalan arsa üzerine daire yaptırdım (mütahit marifeti ile) 2002 de 2. ayda tapuyu eşimin ısrarları ile üzerine yaptım (hic bir sekilde katkısı yok )ayrılık aşamamızda evi terkettikten sonra resmi işlemler baslamadan evvel bu evi vekalet ile sattırıp parasını harcar parayı da elden alır havale yaptırmaz bizzat görgü tanıkları huzururnda elden alır (havale çok tutacağını bahane ederekte
Ben evin satıldığını bosanma asamasından öğrenirim polis in yaptığı ekonomik araştırmada üzerine gayri menkul olmadığını gördüm ve araştırdım vekalet yolu ile sattırmış, şimdi bu şahıs artık yüzsüzlükmü dersiniz terbiyesizlikmi dersiniz adını siz koyun vekalet verdiği şahsa dava açar 2 sene önce ki konu paramı vermedi diyerekten konu dava aşamasında.
Benim sorum şu benim bu ev ile alakalı kanuni hakkım neder ev 2 sene önce satılmış parası yenmiş ve ben yaptığı harcamaları ortaya koyuyorum resmi evrak lar ile (son model araba abisi adına yurt dısı seyahatleri vs.,vs)bosanma yargıtayşda onandıktan sonraki hukiki haklarım nelerdir.evin tamamımı (miras olduğundan yoksa eş üzerine tapu olduğundan yarısımı evlilik 2000- tapu 2002 tarihli).
-
Re: Bu ev kimin malı?
Arsa miras kaldığı için (karşılıksız kazandırma) kişisel malınızdı.
Üzerine yaptırdığınız eve harcadığınız para nereden geldi? Maaş, kira geliri vs. ise edinilmiş mal, miras, bağış vs. ise kişisel maldır.
Sonra eşinize bağışladıysanız eşinizin kişisel malı olmuştur, satış göstererek devrettiyseniz edinilmiş mal olduğunu iddia edebilirsiniz. Ama edinilmiş mal ise bunu alacak parayı nereden buldu sorusu gündeme gelir. Yine edinilmiş mal veya kişisel mal olabilir.
Edinilmiş malların tasfiyesi boşanma davası açıldığı tarih itibarıyla yapılır.
Bu ev daha önce satıldıysa yine problem. Sonra satıldıysa, eşinizin edinilmiş malıysa ve sizden kaçırmak amacıyla satıldıysa yarı bedeli talep etme hakkınız olabilir.
Ama gördüğünüz gibi yarı bedeli talep etmeniz bile birkaç şartın bir araya gelmesini gerektiriyor.