Gayrimenkul Haciz Müzekkeresinde TC Kimlik,Ada,Parsel,Pafta
T.C.
……………….İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
..../.....
............... BÖLGE TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE,
ALACAKLI :
VEKİLİ :
BORÇLU : ……………. ............oğlu ........ Doğumlu
BORÇ MİKTARI :
[Borçlunun] adına kayıtlı taşınmaz bulunması halinde taşınmaz mallarının haczine karar verilmiştir.
Karar gereğince işlem yapılarak, takyidatlı tapu kaydı örneğinden (fotokopi olmayan ) 2 nüsha gönderilmesi, neticeden Müdürlüğümüze bilgi verilmesi rica olunur. 21.09.2006
İCRA MÜDÜRÜ
Yukarıdaki Gayrimenkul Haciz Müzekkeresi ile ilgili takıldığım bir nokta var.Borçlunun TC Kimlik numarası,gayrimenkulün ada,parsel,pafta bilgilerini biliyorum.Hatta tapunun bir adet fotokopiside mevcut.Bunlarıda müzekkerede belirtsem(neresinde) hatta bu fotokopiyi ek olarak sunsam nasıl olur acaba?Birde bütün dairelerin ada,pafta,parsel numaraları aynı mı?
Re: Gayrimenkul Haciz Müzekkeresinde TC Kimlik,Ada,Parsel,Pafta
Alıntı:
Stajyer_Harun rumuzlu üyeden alıntı
.Borçlunun TC Kimlik numarası,gayrimenkulün ada,parsel,pafta bilgilerini biliyorum.Hatta tapunun bir adet fotokopiside mevcut.Bunlarıda müzekkerede belirtsem(neresinde) hatta bu fotokopiyi ek olarak sunsam nasıl olur acaba?
Borçlunun TC Kimlik no'sunu belirtsen yeter.. Gayrimenkulun bulunduğu yerdeki tapu müdürlüğü müzekkereyi alınca gerekeni yapar zaten..
Alıntı:
Stajyer_Harun rumuzlu üyeden alıntı
Gayrimenkulün ada,parsel,pafta bilgilerini biliyorum.Hatta tapunun bir adet fotokopiside mevcut.Bunlarıda müzekkerede belirtsem(neresinde) hatta bu fotokopiyi ek olarak sunsam nasıl olur acaba?Birde bütün dairelerin ada,pafta,parsel numaraları aynı mı?
Pafta bir şehir haritasının belli bir bölümüne işaret eder.
Ada çevresi cadde ve sokaklarla çevrili bir parseller topluluğudur.
Parseller ifraz ve tevhid ile zaman içinde diğerleriyle birleşebilir veya parçalara ayrılabilir.
Dolayısıyla alt kattaki dairenin pafta, ada, parsel numarasını biliyorsanız, üst kattaki dairenin de pafta, ada, parseli aynıdır.
Alıntı:
Kağan Durmuş Görecek rumuzlu üyeden alıntı
Borçlunun TC Kimlik no'sunu belirtsen yeter.. Gayrimenkulun bulunduğu yerdeki tapu müdürlüğü müzekkereyi alınca gerekeni yapar zaten..
Bir soruda ben sorayım.Haciz koydurma masrafı kaç YTL dir?Satış masrafı kaç YTL dir?
Haciz müzekkerelerine örneğimizde de yalnızca TC Kimlik numarasını değil bütün kimlik bilgilerini belirtmekte, ayrıca alacaklı vekilinin de adresini belirtmekte çok yarar vardır. Tüm kimlik bilgilerini belirtiniz ki TC kimlik numarasından bulunamazsa öbür bilgilerden bulunabilsin. Daha önce bu sorunu yaşadığım için söylüyorum. Alacaklı vekilinin adresi belirtilirse haczi konulacak taşınmaz daha sonra başka bir alacaklı tarafından satılacağında tarafınıza bilgi verilmesi işlemi daha da kolaylaşmış olur.
Haciz koydurmak için bir ücret gerekmiyor. Müzekkereye cevap pulu koymanız yararlı olur. Taşınmazı iki yıl içinde (haczin düşme süresi) sattırmaya karar verdiğinizde 103. haciz davetiyesini borçluya tebliğ ettirmeniz gerekiyor. Daha sonra ya da önce kıymet takdiri yaptırıp, kıymet takdirini tutanaklarını ve bilirkişi raporlarını borçluya ve taşınmazdaki ilgililere tebliğinden sonra satış talep etmelisiniz.
Kıymet takdiri ve satış giderler her taşınmaz için farklı olabilir. Taşınmazın özellikleri, bulunduğu yer satış ilanının yerel ya da ulusal gazetede ilanının yapılıp yapılmayacağında önem arz ediyor.