Merhaba evlenip evden kaçan kadın bana boşanma davası açmış ama ikamet yerimiz farklı.bu davayı kendi ikamrt ettiğimiz yere aldırmam için dilekçeyi nerden bulurum
Printable View
Merhaba evlenip evden kaçan kadın bana boşanma davası açmış ama ikamet yerimiz farklı.bu davayı kendi ikamrt ettiğimiz yere aldırmam için dilekçeyi nerden bulurum
Davayı kendi ikamet ettiğiniz yere aldıramazsınız.
Dilekçe vermiyoruz.
Boşanma davalarında yetkili mahkeme eşlerin son altı ay birlikte otudukları yer mahkemesi ya da eşlerden birinin ikameti mahkemesidir.
ikameti hala burda biliyorum.aldırmadi ise benim yerimde açılması imkanı varmı.
Güzel kardeşim avukat arkadaşlar anlatmış olayı işte, eşin şimdi nerdeyse orada dava açabilir, illa muhtar ikametgah senedi gerekmez, bu konuyu dert etmek yerine davayı nasıl lehine sonuçlandırabileceğini düşün bence. Tartışmanın lüzumu yok, hukuk ne diyosa o.
iyi valla karı evden kaçsın benden para istesin para için evlensin hemde dul çıksın.ben ankaradayım o diyelim edirne de dava açarsa oarayamı gidip gelcem kusura bakmayın ama o kanunu tanımam .mahkemeye de gitmem sıkarım ayaklarına 2 tane hayatım zaten bitmiş 3-4 yıl ne mahkem de gezcem
Kanun eşlere iki seçenek sunmuş. Ya eşinizle beraber son 6 ayınızda ikamet ettiğiniz yerde, ya da kendi ikamet ettiğiniz yerde açın davanızı demiş. Eşiniz de, kendi ikamet ettiği yerde açmış. İlk duruşmaya çıktığınızda, yetki itirazında bulunun ozaman. Bence reddedilecektir, ancak şansınızı deneyin. Herşeyden önce, bir meslektaşımızdan hukuki yardım almanız lehinize olacaktır.
Eşinize zarar vermeniz size bir şey kazandırmayacaktır. Kaybedecek bir şeyinizin olmadığını düşünmektense, önünüzde sizi bekleyen hayattan neler kazanabileceğinizi düşünmelisiniz. Sonradan pişmanlık duyulacak şeyler yapılmadan önce iyi düşünülmeli.