Ev sahibiyim evimi sattim kiraci cikmiyor
ev sahibiyim. evimi sattim. icinde oturan kiraciyi cikarmak istiyorum. kontrat bitmesine daha 7 ay var. evin satisi uzerinden 1 ay gecti. kiraciyla anlasma yoluna gittik fakat kiraci once cikacagim dedi sadece 1 aylik kira ve tasima masrafimi verin dedi. tmm dedik. ama zamani geldi cikmiyor. isterseniz mahkemeye verin diyor. surekli yalan soyleyen biri. su anda elimde kira kontrati var. kira senedi ve depozito senedi var. 2 aylik kirasini vermemis gorunuyor. ve elimde tarihi atilmamis emlakcilar odasindan alinmis bir tahliye taahütnamesi var.
su an ne yapabiliriz. sattigimiz insanlar evlerine tasinacaklar madur durumdalar. mahkmeye verebilirmiyiz. hukuki surec ne kadar surer.
Re: ev sahibiyim evimi sattim kiraci cikmiyor
Alıntı:
ozanekim rumuzlu üyeden alıntı
ev sahibiyim. evimi sattim. icinde oturan kiraciyi cikarmak istiyorum. kontrat bitmesine daha 7 ay var. evin satisi uzerinden 1 ay gecti. kiraciyla anlasma yoluna gittik fakat kiraci once cikacagim dedi sadece 1 aylik kira ve tasima masrafimi verin dedi. tmm dedik. ama zamani geldi cikmiyor. isterseniz mahkemeye verin diyor. surekli yalan soyleyen biri. su anda elimde kira kontrati var. kira senedi ve depozito senedi var. 2 aylik kirasini vermemis gorunuyor. ve elimde tarihi atilmamis emlakcilar odasindan alinmis bir tahliye taahütnamesi var.
su an ne yapabiliriz. sattigimiz insanlar evlerine tasinacaklar madur durumdalar. mahkmeye verebilirmiyiz. hukuki surec ne kadar surer.
Evi satacak olmak tahliye sebebi değildir.
Evi yeni alanın ihtiyacı tahliye sebebidir. Yeni satın alan kira dönemi sonunda (7 ay sonra) veya satın aldıktan sonra 1 ay içinde yazılı ihtar çektiyse satın aldıktan 6 ay sonra ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilir. Dava da en iyi ihtimalle birkaç ay sürer.
Elinizde tahliye taahhüdünün olması lehinize bir durum ve bu süreci kısaltabilir.
Tahliye tarihi boş ise bu tarihin yerine icra dairesine gittiğiniz günden 1 hafta öncesini yazın. Yeni ev sahibi tahliye taahhüdünü icra dairesine giderek icraya koyabilir. Bu kiracıya tebliğ edildikten sonra kiracıya 15 gün süre verilir. Tebligat normal yoldan yapılırsa haftalar alabilir bu yüzden ilinizde varsa ek ücret ödeyip alo post ile gönderin. Eğer kiracı tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde boşaltmazsa icra dairesine başvurulup boşaltılması için işlemler başlatılır.
Ama nereden baksanız en az 1 ay sürer.
yeni malik taşınmazı satın aldığı tarihten itibaren bir ay
içinde kiracıya durumdan haberdar ederek tahliyesini istediğini ihtar etmek zorunda aksi halde kira sözleşmesi bir yıl daha yenilenmiş sayılır. Ancak kira bedelini ödemezse temerrüt nedeiyle ilamsız icra yapabilir yada tahliye davası açabilrsiniz .
av merve dilek samsun barosu
ev haziraninin 2sinde satildi. tapu devri yapildi. 1 ay gecti ama bilmedigimiz icin ihtarname cekmedik. kiraci ile anlasma yoluna gittik. oda once cikacam dedi sonra cikmiyorum dedi. su an icin kira suresinin dolmasini mi bekleyecez yoksa hemen dava mi acacaz. bahsettiginiz 1 aylik sure kira suresinin dolmasindan sonrami.
Alıntı:
avmervedilek rumuzlu üyeden alıntı
içinde kiracıya durumdan haberdar ederek tahliyesini istediğini ihtar etmek zorunda aksi halde kira sözleşmesi bir yıl daha yenilenmiş sayılır. Ancak kira bedelini ödemezse temerrüt nedeiyle ilamsız icra yapabilir yada tahliye davası açabilrsiniz .
av merve dilek samsun barosu
yani kiraci ev satilidigi tarihten itibaren 1 yillik sozlesmeye sahip oluyor bunu mu demek istiyorsunuz?
biz ihtarname cekmedik 1 ay gecti su an ne yapabiliriz. sadece 2 ay kira odemedigi icin tahliye davasi mi acabiliriz? bunun hukuki sureci ne kadar surer.
Alıntı:
avmervedilek rumuzlu üyeden alıntı
içinde kiracıya durumdan haberdar ederek tahliyesini istediğini ihtar etmek zorunda aksi halde kira sözleşmesi bir yıl daha yenilenmiş sayılır.
Bu yoruma katılmıyorum. Kira dönemi kiracının ilk girdiği gün ile başlar ve o şekilde devam eder. Kiracı sizinle 1 ocakta kontrat yaptıysa, yeni ev sahibi de her 1 ocaktan itibaren 1 ay içinde ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilir.
Ayrıca size verilen tahliye taahhüdünü yeni ev sahibi de kullanabilir. Çünkü kiracıyla yaptığınız her türlü anlaşmada sizin yerinize geçmiştir. Yukarıda açıkladığım gibi tahliye taahhüdünü icraya koyabilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Bu yoruma katılmıyorum. Kira dönemi kiracının ilk girdiği gün ile başlar ve o şekilde devam eder. Kiracı sizinle 1 ocakta kontrat yaptıysa, yeni ev sahibi de her 1 ocaktan itibaren 1 ay içinde ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilir.
Ayrıca size verilen tahliye taahhüdünü yeni ev sahibi de kullanabilir. Çünkü kiracıyla yaptığınız her türlü anlaşmada sizin yerinize geçmiştir. Yukarıda açıkladığım gibi tahliye taahhüdünü icraya koyabilir.
peki bir sorum daha olacak. su an 2 aylik kirasini odememis gorunuyor. senedin arkasina her ay aldigimiz kira parasi icin tarih atip imza aldim. 2 ay odemedigi icin hemen tahliye edebilirmiyiz. tahliye davasi ne kadar surer. senedin arkasina aldigim imza karsiligi tarihlerin hukuki bir anlami varmi? tahliye taahudunde kontratla ilgili bir bilgi yok. sadece .. belirtilen tarihte evi bosaltacagina dair ve hicv bir hak talep etmeksizi bosaltacagini taahhüt ediyor. dogrudan bu taahhutnameyi devreye sokup hemen cikarabilirmiyiz.
bu arada sizi yoruyorum kusura bakmayin.ama cok onemli yeni evsahipleri cok madur ilginiz icin tesekkur ederim
Tahliye taahhüdünde kiracının adı, soyadı, imzası, kiralalan evin adresi ve tahliye tarihi bulunmalıdır. Sizin durumunuzda en kısa çözüm tahliye taahhüdünü icraya koymaktır.
Satıştan sonraki döneme ait alacak için de yeni ev sahibi icra takibi yapabilir. İcra takibiinde kiracıya ödemesi için 30 gün süre verilir. Bu süre kiracıya tebligatla başlar. Ödemezse temerrüde dayanarak tahliye davası açabilirsiniz.
Ancak yarın kiracının eline tebligat ulaşsa, (ki ulaşmaz), bir ay sonrası 9 ağustostur ama tahliye davası adli tatilden sonra görüleceği için ilk celse için alabileceğiniz gün en erken 5 eylüldür (ki mahkeme yoğunluğu yüzünden ekime gün verirlerse kendinizi şanslı sayın.)
Ancak kira alacağına dayalı icra takibinin tebligatı yapıldıktan sonra kiracı 30 gün içinde ödeme yapmazsa takibi yapan yeni ev sahibi hacze gidebilir.
Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linklerde yazdıklarımı da okuyun.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41069
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41124
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Tahliye taahhüdünde kiracının adı, soyadı, imzası, kiralalan evin adresi ve tahliye tarihi bulunmalıdır. Sizin durumunuzda en kısa çözüm tahliye taahhüdünü icraya koymaktır.
Satıştan sonraki döneme ait alacak için de yeni ev sahibi icra takibi yapabilir. İcra takibiinde kiracıya ödemesi için 30 gün süre verilir. Bu süre kiracıya tebligatla başlar. Ödemezse temerrüde dayanarak tahliye davası açabilirsiniz.
Ancak yarın kiracının eline tebligat ulaşsa, (ki ulaşmaz), bir ay sonrası 9 ağustostur ama tahliye davası adli tatilden sonra görüleceği için ilk celse için alabileceğiniz gün en erken 5 eylüldür (ki mahkeme yoğunluğu yüzünden ekime gün verirlerse kendinizi şanslı sayın.)
Ancak kira alacağına dayalı icra takibinin tebligatı yapıldıktan sonra kiracı 30 gün içinde ödeme yapmazsa takibi yapan yeni ev sahibi hacze gidebilir.
Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linklerde yazdıklarımı da okuyun.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41069
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41124
tessekkur ederim dostum. diger yazilarida okuyunca biraz daha netlesti kafamda. iyi calismalar.
bir kira dönemi içinde iki kere haklı ihtarname çekmek suretiyle kiracıyı temerrüde düşürmek size tahliye davası açmak hakkı verir . tahliye işlemleriyle birlikte 6 ayı bulur kira alacağı da talep edebilrsiniz
samsun barosu- av merve dilek.