Çocuk Dergilerinin taranıp internette yayınlanması..
Merhaba arkadaşlar,
1977-1986 yılları arasında yayınlanmış olan Tercüman Çocuk dergilerini tarayıp internette ilgilenenlere sunmak istiyorum. Dergilerin sahibi olarak Sn. Kemal ILICAK görünüyor. Kendisi ve dergide yazar ve çizer olarak çalışmış olan kişilerin çoğu vefat etmiş durumda. Dergilerin hiçbirinde kopyalanamayacağına dair bir ibare yok. Bu dergilerin taranıp internette herhangi bir ticari amaç güdülmeksizin yayınlanması kanuni olarak mümkün müdür. Eğer sakıncası varsa nereden ve nasıl izin almak gerekir.
Bu sorunun cevabı dergiyle ilgilenen pekçok kişi için önemli.
İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Çocuk Dergilerinin taranıp internette yayınlanması..
Alıntı:
fdikbas rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
1977-1986 yılları arasında yayınlanmış olan Tercüman Çocuk dergilerini tarayıp internette ilgilenenlere sunmak istiyorum. Dergilerin sahibi olarak Sn. Kemal ILICAK görünüyor. Kendisi ve dergide yazar ve çizer olarak çalışmış olan kişilerin çoğu vefat etmiş durumda. Dergilerin hiçbirinde kopyalanamayacağına dair bir ibare yok. Bu dergilerin taranıp internette herhangi bir ticari amaç güdülmeksizin yayınlanması kanuni olarak mümkün müdür. Eğer sakıncası varsa nereden ve nasıl izin almak gerekir.
Bu sorunun cevabı dergiyle ilgilenen pekçok kişi için önemli.
İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.
Varislerinden izin almak gerekir.
Re: Çocuk Dergilerinin taranıp internette yayınlanması..
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu konuda bir sorum daha olacak. Derginin tamamını yayınlamak için dergi sahibinin varislerinin izin vermesi yeterli midir. Yoksa dergi içeriğindeki tüm yazıların ve bugün başka yayınevleri tarafından yayınlanmakta olan çizgi romanların bugünkü telif sahiplerinden de ayrıca izin almak gerekli midir? Örneğin dergide zamanında çok güzel şekilde dilimize çevrilip yayınlanmış olan Asteriks çizgi romanlarının yayın hakkı şu anda başka bir firmaya ait. Bu firmanın Tercüman Çocuk dergisinde zamanında yayınlanmış olan çizgi romanlar üzerinde de hakkı olur mu. Yoksa dergide yayınlanmış olan fakat bugün başka firmalarca yayınlanan çizgi romanların telif hakkı halen derginin sahibinin varislerinde midir?
Derginin internette yayınlanabilmesi için bu cevap benim için çok önemli. Şimdiden cevap verecek olanlara teşekkür ederim.