Trafik cezaları ve vergi borcu
Bana yardımı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.Benim sorunum kısaca şöyle :Ben Ankara'da ikamet ediyorum babam Antalya'da 2001 senesinde 91 model bir otomobili noterde satıyor uzun süre geçtiği için satış mı yaptı yoksa satılması için vekaletmi verdi hatırlamıyor. Bir hafta önce vergi dairesinden 2001 senesinden itibaren olan vergi borçları ve trafik cezaları geldi.Borç takriben 1500 ytl internetten aracı sorguladığımda araç hala babamın üstünde görülüyor.Borcuda faiz ve cezalarla 5000 ytl ye çıkmış.Araç zannedersem hala Antalya'da galerici kime satıldığını bilmiyor.Noter satışı olduysa zaten pek bir sorunumuz yok ama diğer şekildeyse ne yapmam gerekir?Vergi dairesi alacağına karşılık araca haciz koyabilrmi ?,Yada savcılığa nasıl bir suç duyurusunda bulunabiliriz? Galericinin sorumluluğu nedir ?, Araç hala trafikteyken borcu kapatmakla kurtulabilirmiyiz?Savcılığa baş vurduktan sonra araçla işlenen herhangi bir suç karşısında sorumluluktan kurtulabilir miyiz ?Son olarak babamın uzun yol şoförü olduğu için benim evimde ikamet ediyor babamın borcu karşılığında benim evime haciz gelirmi? Çok uzun oldu farkındayım ama babam çoğunlukla yurt dışında ben Ankara'da arac ta Antalya da olunca bu iş çok sıkıntı verdi yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: trafik cezaları ve vergi borcu
Vergi dairesinden gelen yazı babanız adına geldiyse demek ki araç hala onun üzerine. Bu durumda ilk planda vergi sorumlusu da babanız. Ancak aracı sattığınız kişiyi bulup, ona ödetebileceğiniz gibi, özellikle vergi dairesi ile görüşmenizi de öneririm. Aracı vergi dairesine devir ederek borçtan kurtulabilirsiniz.
Re: Trafik cezaları ve vergi borcu
araç hala babamın üzerinde görülüyor ama vergi dairesi araca haciz koymak istemeyebilirmi?yani aracı devr alma zorunlulukları varmı mal beyanı istediklerinde aracı göstermemiz yeterli olurmu?teşekkürler
eğer araba hala bizim üzerimize ise yani noter satışı yoksa aracı bulabilmek için nasıl bir yol izlememiz lazım savcılığa ne diyerek şikayette bulunabiliriz .Birde aracın trafikten kaydını düşürmek için aracın hurdasını istiyorlarmı
not.pek cevap yazan yok ama yinede şansımı deniyeyim dedim:)
Bizde Ayni Durum Dayiz Siz Ne Yaptiniz Acaba örene Bilirmiyim
mal bildiriminde bulunun ve arabayı yazın elbet vergi dairesi bağlatma yazar ve yakalanınca kullanan kişi sizi bulur.