4 Yıldır Çalıştığım işyeri Sigorta girişimi dahi yapmadı
Merhaba,
Sizden bi konuda yardım telp edicem.Bir komşumuz var eşi vefat etmiş durumda.Bu ablamız 4 yıl bir işyerinde çalışmış ve sigorta girişi dahi yapılmamış ve şimdi işten ayrıldı.
4 yıllık bir çalışması var ve hiç sigorta yok ortada.Şimdi bizim bu konuda neler yapmamız gerekir.Bu sigortalılığın tespiti için nereye müracat etmemiz lazım.Birde nasıl bir dilekçe yazmamız gerekiyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Re: 4 Yıldır Çalıştığım işyeri Sigorta girişimi dahi yapmadı
Hangi ilde çalışıyorsa o bölgenin "Bölge Çalışma Müdürlüğü"ne başvuracak. Türkiyede her bölgede var. Ege bölgesinde ise müdürlük Aydın'da.
Dilçekçe ise kısaca şöyle yazın.
BÖLGE ÇALIŞMA MÜDÜRLÜĞÜNE
..............
...... tarihinden beridir ....... işyeri sahibi .......'nin yanında çalışmaktayım. İşyeri sahibi .......'ya sorduğumda beni işe girdiğim günden beridir sigortalı yaptığını söylemiştir. Bende güvenerek araştırma gereği duymamışımdır. Yakınımızda bulunan ...... şirketi elemanlarından ....... ve ....... ve...... beni tanımaktadır. Yani işe giriş tarihinden itibaren çalıştığımı bizzat bilmektedirler.
...... tarihinde eşim ölmüştür. Eşimin ölmesinden sonra işten ayrılmak zorunda kaldım. Rahatsızlığımdan dolayı muayene olmak istediğimde ssk pirimlerimin yatmadığını öğrendim. 4 yıldır çalıştığım iş yeri tarafından 1 gün bile primlerimin ödenmediğini öğrenmiş bulunmaktayım.
........ işyeri sahibi ......... 'dan şikayetçi olup, işe giriş tarihim olan ....... tarihinden çıkış tarihi olan ........... tarihine kadarki olan primlerin şikayetçi olduğum şirketçe ödenmesini talep ediyorum. Bunun için gerekli soruşturmanın yapılarak tarafıma cevap verilmesini,
Arz ederim.
TARİH
AD SOYAD
ADRES
TELEFON
Re: 4 Yıldır Çalıştığım işyeri Sigorta girişimi dahi yapmadı
çok teşekkür ederim sağolasın