Boşanmadan Sonra Kefillik Kalkar mı?
Merhaba arkadaşlar babam bankadan bir miktar para cekmişti.Annem de babama kefil olmuştu.Babam annemi batırmak için parayı ödememezlik yapabilir.Annemin eşimden ayrıldım kefil olmak istemiyorum gibi bir hakkı varmı.Banka kefilini kaldırabilirmiyiz.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Re: Boşanmadan Sonra Kefillik Kalkarmı
Anneniz borca şahsen kefil olmuş. Bu durumda, boşansalar dahi kefillik kalkmayacaktır.
Anneniz borcu ödemek zorunda kalırsa, ödeyip ardından babanıza icra takibinde bulunabilir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim biraz daha açıklamalı yazayım.Babamın şuanda 710 ytl aylık bankaya ödemesi var bunun 260 ytlsinide babamın arkadaşı babama veriyor.Eger haciz anneme gelirse 710 ytl üzerinden gelecek bu durumda babamın arkadaşından gelen 260 ytl yide babam harclık yapacak.260ytl'sini başka arkadaşından geldiğini belirterek daha az paraya icra gelmesi sağlanabilir mi?Yani babam bilerek annemi batırma peşinde.Ben (oğlu) ve kız kardeşim annemle beraber kalıyoruz babamın bize hiç bir katkısı yok.Ben yakında askere gidecem kız kardeşimde öss kazanırsa okula gidecek.Bu durumda ben de çalışmamış olacağım annemin buna tek başına gücü yetmez.Bunun önüne hukuki olarak geçilemez mi?Sadece icranın gelmesinimi beklemeliyiz.
Alıntı:
ihsan1987 rumuzlu üyeden alıntı
Babamın şuanda 710 ytl aylık bankaya ödemesi var bunun 260 ytlsinide babamın arkadaşı babama veriyor.
Anneniz bu borcun tamamına kefil. Bahsettiğiniz şekilde olmaz.
Babanızın arkadaşı annenize vermez mi?
Anneniz kefil olarak ödeyecek, esas borçlu olan babanıza icra takibi yapacak.
Faiz ve icra masraflarıyla ödediği miktarı talep edecek.