Kira kontratı için vekalet
merhaba ben şu anda yaşadığım evimi kendim başka bir eve taşınarak kiraya vermek istiyorum.yaşadığım ev annemin üzerine kayıtlı.evi kiraya verdiğimde kira sözleşmesi yapabilmem için sanırım annemden vekalet almam gerekiyor.vekalet işlemlerini nasıl ve nerede yaptırabilirim.(bu vekalet işlemi yazılı olmak durumundamı?)bu konuya annemde bende çok yabancıyız.bizi bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz.
Re: kira kontratı için vekalet
Kira sözleşmesini annenizin yapması gerekmez. Pekala siz de evi kiralayan sıfatıyla kiraya verip, sözleşmeyi kendi adınıza imzalayabilirsiniz.
açıklamanız için teşekkür ederim .Bir sorum daha olacak.Ben ailemden ayrı yaşıyorum(kiraya vereceğim evde) bu dairenin elektrik su faturaları babamın adı üzerine kayıtlı.Kiracıya evi verdiğim zaman bu faturalarıda kiracı üzerine yaptırmak istiyorum.Peki bu işlemler için vekalet söz konusumu? yoksa su idaresi ve elektrik idaresine kendim kiracımla gidip babamın adına kayıtlı olan faturaları kiracım adına kayıt ettirebilirmiyiz.ilginize çok teşekkür ederim.
Önceki döneme ait borcu kapatıp yeni abonelik açtırabilirsiniz.
Ama babanız depozito verdiyse bunu ancak babanıza iade ederler.
Yeni abonelik açan kişiden depozito talep edebilirler.
Bölgenizdeki elektrik ve su ile ilgili kurum ile görüşün.
yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.