-
Kat İrtifakı
Sayın Arkadaşlar,Kat irtifakına dönüştürülmemiş,tapuda hala arsa gözüken bir apartmanda yönetim kurulu oluşturulabilinirmi?Yönetci seçilebilinirmi?Eğer seçilirse bu yöneticinin icraatları,alınan kararlar ne derece yasalara uygundur?Yasalarımıza göre bu insanlar KAT MALİKİMİDİR?Yoksa ARSA HİSSEDARIMDIR?Bu konudaki değerli görüşlerinizi bekliyorum.Teşekkürlerimle.
-
Re: Kat İrtifakı
Mesken olarak bulunan bina için yönetici seçilebileceğini zannetmiyorum.
-
Sayın Hukukdar,Kat Mülkiyeti Kanununda bu konu ile ilgili madde hangisidir.Teşekkürler.
-
Merhaba
Kat irtifakına geçtikten sonra bile KMK nın uygulanması için özel şartlar var. Siz anladığım kadarı ile kat irtifakı bile kurmamışsınız. Bu nedenle Kat Mülkiyeti Kanunu değil, sizin durumunuza Eşya Hukukunun paylı mülkiyet (m 683-703) maddeleri uygulanır ve buna göre yönetici seçebilirsiniz. Aranızda özel bir sözleşme düzenlemeniz lazım. Bunu yapacağınıza hemen kat irtifakı ve kat mülkiyeti için gerekli müracatları bir tapu işlerini bilen hukukçu vasıtası ile yapın masrafını verin ve kurtulun. Nasıl olsa yapacaksınız. Bunun içi aranızdan bir müteşebbis heyet seçin onlar bu işi yürütsün.
Saygılar.
-
daha önce böyle bir konu işlendi diye hatırlıyorum.kat irtifakı varsa 5 sene içinde kat mülkiyetine geçmek zorudasınız.geçmediyseniz demekki yapı da iskan sorunu var .böyle bir durumda kaçak yapıyı işaret ediyor.
bu durum iskender c yi yorumlarını haklı çıkartıyor.eşyalandırma oranı yani yerleşim oranı yapının belli bir payında ise kat mülkiyeti tesis edilmiş gibi mütala edilebilir ama siz tedbirli olun.kukuki yardım alın