Adli para cezası infazı hakkında
Herkese iyi akşamlar,
2004 yılında kesinleşmiş hapis ve ağır para cezam var.Hapis cezamı infaz ettim, 2006 yılında bitti.2005 senesinde yürürlüğe giren infaz kanunundan yararlandım ve bu dönemde de ağır para cezam daha azalarak adli para cezasına çevrildi.Yeni kanuna göre (2005 senesinde yürülüğe giren) adli para cezamı erteletemiyorum ve ödeyemediğim için de hapis cezasına dönüşüyor.Suç tarihim 1999 senesi ve Yargıtay tarafından kesinleşmesi 2004 senesinde oldu.Para cezamın taksitlendirilmesi veya ertelenebilmesi için ceza aldığım mahkemeye başvuru yapabilir miyim?
Bu soruyu cezamın 2005 senesinden önce kesinleşmesi sebebiyle soruyorum, çünki 2005 senesinden önce yürülükte olan infaz kanununu bulamadım.Maalesef tanıdığım avukat arkadaşlarım da bu konuda çok yeterli değiller.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.:)
Re: Adli para cezası infazı hakkında
Google'da Adalet Bakanlığı Eğitim'i tıkladığımız zaman çıkan sitede eski ve yeni yasaları bulabiliyoruz.
Bundan yararlanablirsiniz.
Çok teşekkür ederim, bir tek siz yanıt verdiniz:)
para cezan ne kadardı ve ne kadara indi dostum,ayrıca yenı tck ya gore hapıs cezanda ındırım oldumu,konu hakkında bılgı verırmısın rıca etsem hayırlı aksamlar
Merhaba,
Mesajını dün gördüm, aynı sorun benim başımda da var arkadaşım, adli para cezası.Şu anda adli para cezam 83.000 Ytl, zannediyorum aynı maddeden ceza almışız, 504.madde.Araştırmalardan elde ettiğim bilgilere göre, 1 günlüğü 100 Ytl den hapse çevriliyor ve 2005 senesi öncesi işlenmiş suç olduğundan 1/2 ve her aydan 6 gün indirim var.Maalesef para cezaları ve para cezalarından dönüştürülen hapis cezaları ertelenemiyor.Bence iyi bir avukat bul ve mahkemenle halletmeye çalış bu durumu.Buradaki avukat arkadaşlar maalesef cevap vermiyorlar.Ancak imla kurallarına kafayı takmışlar.İmla bozukluklarını görüdüklerine göre, yazıyı okuyorlar, bir cevap vermeleri bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.Ben araştırmaya devam ediyorum, yeni bir bilgi alırsam seninle paylaşacağım, sen de bir bilgiye ulaşırsan bana bildir lütfen arkadaşım.İyi günler dilerim.
Merhaba,
Yeni TCK ya göre hapis cezamdan 1 ay indirim oldu.Adli para cezam da 138 bin Ytl den 83.000 Ytl ye düştü.Zannediyorum sen de hapis cezanı bitirmişsin.Zaten sen talepte bulunmasan bile cezaevi infazı yeni çıkan kanunlardan yararlanman için mahkemene başvuru yapıyor.