Almanya'da ayrilip Turkiye de tazminat
Selam ben 2003 yilinda alman aile mahkemesinin karari ile ayrildim
daha sonra turkiyede bu karari tanitmak icin avukat vekalet ettim.avukatim mahkemeye kisa bir sure kala vefat etti ve dosyam kardesi olan bir baska avukata gecti ve o avukat benden vekalet istedi
konsolosluktan vekaleti cikarip saldim ama resimsiz diyerek mahkeme tarafindan kabul edilmemis
dolayisi ile avukatsiz oldugumdan faydalanan karsi taraf tanima davasini tazminat davasina cevirttirerek bir suru yalan dolan ve almanyadan ucak bileti karsiligi kisiler goturerek sahitlik yaptirilmis
mahkeme beni manevi tazminata carptirmis ve alman mahkemesi araciligiyla gelir durumu mu vs sordurdu
o kisi calismadigini söylüyor dövdügümü söylüyor bunlarin hepsi yalan eger öyle bir durum varsa neden almanyada mahkemeye gitmiyor
mahkeme den cikan evraklar elime gecti ama henuz bana teblig edilmedi konsolosluktan gelen mektubun birincisini gidip postaneden almadim ikincisi icin postane tekrar bildiri birakmis posta kutuma
simdi size sorum ben ne yapmam gerek kizima her ay duzenli nafakayi ödüyorum alman mahkemesinin kararina gore
butun evraklarimin turkcesi konsolosluk tarafindan mühürlü ve turkceye cevrilmis vaziyette elimde
acaba bu tazminat olayini nasil cözebilirim veya bu parayi ödemem gerekiyormu
simdiden tesekkurler
Re: almanyada ayrilip turkiyede tazminat
Sayın DDE ; Tanıma davasının tazminat davasına dönüşmesi asla mümkün değil. Mahkeme sadece talep edilenle bağlıdır. (ıslah hariç). Tazminat için ayrı bir dava açılmış olabilir. Ayrı bir dava açılmadığına eminmisiniz? aynı davada olsa da mali durum araştırması yapılması , dayak iddası , karşı tarafın tazminat isteminin dilekçesinde yeralması gibi unsurlar tazminata hükmedildiğini asla göstermez. Mahkeme tazminata hükmettiğinde tazminat ödersiniz. Hükümden sonra süresinde temyiz hakkınız saklıdır. Ayrıca sizin avukatınızın bir celse olmaması muhatabın isteğinin kabul edilmesi anlamına gelmez. Bunun olması için sizin yada vekilinizin tebligatı alması , ancak buna rağmen iddialara cevap vermemeniz,mahkemenin davetine icap etmemeniz ,verilen duruşma gününde sizin veya vekilinizin duruşmaya katılmaması gerekir. Bundan başka vekaletteki eksiklik duruşmaya katılmama nedeni olamaz,süre istenerek daha sonra vekalet sunulabilir. Süre sonunda vekalet ilgli dosyaya sunulursa sorun yoktur.Süre verildiği halde vekalet sunulmazsa o zaman geçersiz olur.