Asker firarı Evlenebilirmi?
Merhaba
Benim Değerli hukukçu abilerime bir sorum olucak kusura bakmayın konularda araştırdım ama bulamadım.Benim Kuzenim askerden nişanlısı için firar etti su an 8 aydır falan firar. Nişanlısıyla evlenebilirmi? yani araştırdık evlilik durumunda herhangi bir gbt sorgusu yapılmıyor.Savcılıktaki sicilide temiz bana bu durumu açıklarsanız sevinirim.
İyi Çalışmalar
Re: Asker firarı Evlenebilirmi?
Evlilik işlemleri sırasında herhangi bir GBT yapılmıyor. Evlenebilir.
Fakaatt.Ya nikah sırasında birisi ihbar ederse.Gerdeğe girmeden askere gider. İşte o zaman askerlik hiç bitmez:)
peki bakaya durumunda ve gbt te aranıyor görünen birisi evlenebilir mi? eskiden savcılıktan temiz kağıdı isteniyormuş ama artık sadece muhtar ve nüfus dairesinden kağıt isteniyormuş. ancak yukarıda da belirttiğim gibi bakaya halinde ve gbt de aranıyor gözküken biri resmi nikah yapabilir mi? (ihbar haricinde başvuru sırasında ve sonrasında sorun çıkar mı)
ayni bi durum bizim bi arkadastada varmis.4 aylikken firar etmis 1 sene 7 aydır firarda.evlencekmis de gbt sorulmuosa evlenebilir durumda heralde.sabıka kaydıda mahkeme sonuclandıgında isliyo.ben yaptim 15 ay ihbar edeimde gerdege girmeden alsinlarda bi yapsin askerlini...
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik işlemleri sırasında herhangi bir GBT yapılmıyor. Evlenebilir.
Fakaatt.Ya nikah sırasında birisi ihbar ederse.Gerdeğe girmeden askere gider. İşte o zaman askerlik hiç bitmez:)
Mehmet Bey, aynı durum bakaya durumunda olanlar içinde geçerlidir sanırım. Gbt'de aranıyor gözüken birisi resmi nikah yapabilir mi? şikayet yada ihbar olasılığı haricinde tabiki.