Kat mülkiyeti ve yönetim planı
8 daireli bir apartmanın tapudaki arsa payları halen eşit görünmektedir.
Ancak iki dairede yapılan tadilat sonucu açılan davada sulh hukuk mahkemesi kararıyla tüm dairelerin arsa payları yeniden belirlenmiştir.
Tapudaki arsa payları halen aynı kalmakla beraber yönetim planının yeni mahkeme kararına göre yaparak kapıcı ve bahçıvan dışındaki tüm apartman giderlerinin mahkemenin belirlediği yeni metrekare oranlarına göre toplanması doğru mudur?
Bu oranda ödeme yapmayanlara karşı ne yapılabilir? Yardımcı olabilen varsa çok sevinirim.
Re: kat mülkiyeti ve yöntim planı
634 sayılı Kat mülkiyeti kanunu madde 20 ve 5711 sayılı KMK'da değişiklik yapılması hakkında kanun madde 9'u birlikte okuyun:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=4935
Re: Kat mülkiyeti ve yönetim planı
geçtiğimiz temmuz ayında sahildeki sitemizde Yönetim kurulu toplandı.ben işim olduğundan katılamadım vekalette vermedim.bana 06.08.2008 tarihinde toplantı tutanağını imza karşılığı verdiler.Toplantı tutanağında 5711 sayılı yeni kanuna göre Yönetim planı uyarlanmamış bu konu hiç geçmemiş.Ben tapuya giderek sitemizin yönetim planını istedim verdiler.incelediğimde yönetim planı 1991 yılına ait ve matbu olarak kırtasiyelerde satılan örnek yönetim planı imzalanmış verilmiş.hatta üzerinde örnek yönetim planı diyede yazıyo belkide bi kitaptan fotokopisi çekilmiş konulmuş.ve bir tek kişinin imzası mevcut.Büyük ihtimal kooperatifin feshi sonucu kat mülkiyetine geçişte verilen yönetim planı.
Ayrıca sitemiz 5 parselden oluşuyo yazlıklar 3 ayrı parselde konuşlanmış.Yani 1.parselde 6 yazlık 2.parselde 16 yazlık 3.parseldede 18 yazlık mevcut.(ben 6 yazlık bulunan parseldeyim tapudan yönetim planı aldığımda eski planda ayrı ayrı olduğu görülüyo.).diğer parseller ortak kullanım alanına giriyo.Ben yıllarca ısrarla her parseldeki yazlıklar kendi yönetimi kuracak ve her kes ortak kullanıma para ödeyecek diyorum kabul görmüyo.Bu şahısları yapmış olduğu toplantı ve alınan kararlar geçerlimi.
Toplantıda sahilde sitemiz sınırları dışında bulunan Milli emlağa veya belediyeye ait olduğunu ve site tarafından kira ödendiği söylenilen alana bizim yönetimce 4.000YTL gibi bi para ödenerek duvar çekme kararı alınmış bu doğrumudur.
Toplantıda Belediye tarafından istimlak edilerek cadde açılan(caddenin isim levhası çakılı ama caddeye benzemiyo daha) ve şuan sitemizin araç parkı olarak kullanılan yere duvar çekip güzel bi garaj yapma kararıda alınmış.
görevli bekçiye asgari ücret haricinde görevini güzel yapması bahçeler iyi bakması karşılığında artı 250 YTL verileceğini söylemiş ama kimler tarafından bu takdir edilecek belli değil.
Beni site yönetiminin nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Şunu söyliyeyim yönetim kurulu toplantısında Divan Başkanımızda Avukatmış böyle olunca aceba diyorum kanunları benmi anlayamadım...ayrıca yönetimin almış olduğu kararların iptali için başka bi ilden sitenin bulunduğu sulh hukuk mahkemesine baş vurabilirmiyim.