Senetsiz alacak ve tehdit içeren cep telefonu mesajları
Birkaç şey ögrenmek istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim ,
ben nişanlımın ablasına 5 bin ytl borç para verdim ve karşılıgında hiç bir belge almadım sadece karşı tarafın parayı aldıgına dair benim telefonumda msjları var ve ben nişanlımdan bundan bir ay önce ayrıldım dönüp ben borcumu istedigimde bana hakaret ve küfür içeren mesajlar cekti bununla ilgili karşı tarafa dava açabilir miyim?
Re: Senetsiz alacak ve tehdit içeren cep telefonu mesajları
Hakaret içerikli mesajlar dolayısıyla Savcılığa şikayette bulunabilirsiniz fakat bu şikayetiniz yalnızca ceza davası açılmasına sebep olabilir. Diğer taraftan borç verdiğiniz parayı geri alabilmek için icra yoluna başvurabillir veya sebepsiz zenginleşme davası açabilirsiniz. En kısa zamanda avukatınıza danışınız.
Önce alacaklı olarak icra takibi başlatabilirsiniz. Eğer ki borca itiraz edilirse itirazın iptali ( alacak davası açarsınız). Ya da takip yapmaksızın bir alacak davası açabilirsiniz. Yargılama sırasında da elinizdeki tüm delilleri ileri sürebilirsiniz. Fakat alacağınızı ispat edip edemeyeceğiniz ise yargılama sürecinde belli olacaktır. Bu sebeple alacağınızın miktarını da düşünerek avukat tutmadan bu davadan haklı çıkmanızın zor olacağını düşünmekteyim...
Alıntı:
olgunatan rumuzlu üyeden alıntı
Birkaç şey ögrenmek istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim ,
ben nişanlımın ablasına 5 bin ytl borç para verdim ve karşılıgında hiç bir belge almadım sadece karşı tarafın parayı aldıgına dair benim telefonumda msjları var ve ben nişanlımdan bundan bir ay önce ayrıldım dönüp ben borcumu istedigimde bana hakaret ve küfür içeren mesajlar cekti bununla ilgili karşı tarafa dava açabilir miyim?
alacak davası açıp işin sonunda yemine kalırsa karşı taraf da sana bir yemin patlatır ardından karşı tarafında masraflarını öder iyice yanarsın...çünkü 5000 ytl ancak kesin delillerle ispatlanabilir kesin delilin yoksa daha fazla üzülme bence...
Merhaba, benzer olduğunu düşündüğüm ve çok kişinin sıkıntı yaşadığı bir konuda benide bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Yaklaşık 1 sene önce kuyumcu ağırlıklı bir pasajda eski bir dükkanın tadilat ve dekorasyonunu yaptık ve o gün bu gündür alacağımızı alamıyoruz. (ben, parkeci, tabelacı, tablacı ve marangoz). ödeyeceklerini söylüyorlardı ve son 2 aydır telefonlarımızada çıkmamaya başladılar ve dükkanıda açmıyorlar. En son kendilerine yasal yollara başvuracağıma dair bir sms gönderdim ve bana dükkanın önünden dahi geçemezsin giblerinden tehditlerle cevap yazdılar. elimizde herhangi bir resmi evrak yok ama pasajdan şahitlerimiz var. Alacağımıza dair yada dükkanı devretmelerine karşı ne yapabiliriz?
Teşekkürler.