İşten çıkardılar ve tazminat vermediler hukuki haklarım nelerdir
Ben bırbucuk senedır guvenlık gorevlısı olarak calısıyordum calıstıgım yerden benı cıkardılar ve guvenlık sırketıne gıttım fakat bana baska bır proje sundular ama bana uymadıgı ıcın kabul etmedım yemek parasını verın dedım gıdım dedım eskı calıstıgım yerde yemek vardı ve aynı kosul olmadıgı ıcın gıtmedım ve bana ıkı gun once bır posta gelmıs ve annem almıs kagıtta uc gun ust uste ıse gelmedıgınız ıcın ıs aktınız fes edılmıstır yazıyor bende ıs mahkemesıne dava acmaya karar verdım artı bızım calıstıgımız plazyla guvenlık sırketının sozlesmesındekı yanı valılıge gıden sozlesmede vardıya sıstemı 12/24 olarak gosterılıyor fakat bız bu calısma sıstemınde deılde haftada bırgun ızın olarak calısıyoruduk fazla mesaılerımıde alabılırmıyım bu konulardan fazla anlamadıgım ıcın anlayanlara soruyorum eger davayı acarsam nekadar surer masrafı nedır ve kazanma sansım nekadar dır ve ıs mahkemelerı nerededır yardımcı olursanız sevınırım cok acıl haberlerınızı beklıyorum
Re: benı ısten cıkardılar ve tazmınat vermedıler cok acıl cevaplarınızı beklıyorum
Bu iddialarınızı destekleyecek tanığa ihtiyacınız var.. İstanbul' da yaşıyorsanız mahkemelerdeki aşırı iş yükünü hesaba kattığımızda ortalama 1.5 yıl sürer.. Davayı açarken 150ytl civarı bir masrafınız olur.. Davayı kaybederseniz karşı tarafın vekalet ücretini de ödersiniz.. Kazanırsanız ne ala..
Re: Işten çıkardılar ve tazminat vermediler hukuki haklarım nelerdir
Alıntı:
jakkal rumuzlu üyeden alıntı
Ben bırbucuk senedır guvenlık gorevlısı olarak calısıyordum calıstıgım yerden benı cıkardılar ve guvenlık sırketıne gıttım fakat bana baska bır proje sundular ama bana uymadıgı ıcın kabul etmedım yemek parasını verın dedım gıdım dedım eskı calıstıgım yerde yemek vardı ve aynı kosul olmadıgı ıcın gıtmedım ve bana ıkı gun once bır posta gelmıs ve annem almıs kagıtta uc gun ust uste ıse gelmedıgınız ıcın ıs aktınız fes edılmıstır yazıyor bende ıs mahkemesıne dava acmaya karar verdım artı bızım calıstıgımız plazyla guvenlık sırketının sozlesmesındekı yanı valılıge gıden sozlesmede vardıya sıstemı 12/24 olarak gosterılıyor fakat bız bu calısma sıstemınde deılde haftada bırgun ızın olarak calısıyoruduk fazla mesaılerımıde alabılırmıyım bu konulardan fazla anlamadıgım ıcın anlayanlara soruyorum eger davayı acarsam nekadar surer masrafı nedır ve kazanma sansım nekadar dır ve ıs mahkemelerı nerededır yardımcı olursanız sevınırım cok acıl haberlerınızı beklıyorum
ayrıca şirketinizi bulunduğunuz yer Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne şikayet dilekcesi ile şikayet edin,cünkü burada görev yapanlar,disiplin soruşturması yönündende poliz vasife selahiyeti disiplin tüzüğüne bahlıdırlar.
fazla mesai, yıllık ücretli izin ,genel tatil ve hafta sonu tatili alacaklarınızı almak için iş akdinizin haklı yada haksız feshedildiğini ispatlamanıza gerek yok.Bu alacakalrınız maaş bordrosundan ve işyeri dosyanızdan belli olur . Ancak kıdem ve ihbar tazminatı konusu biraz zor gözüküyor iş akdinizi feshetmeden önce işveren başka işyeridne çalışmanızı teklif edip bunu siz kabul etmediyseniz kıdem tazminatı talep edemezsiniz . Yine de dava açıp hakkınızı arayın
av merve dilek samsun barosu
Alıntı:
avmervedilek rumuzlu üyeden alıntı
fazla mesai, yıllık ücretli izin ,genel tatil ve hafta sonu tatili alacaklarınızı almak için iş akdinizin haklı yada haksız feshedildiğini ispatlamanıza gerek yok.Bu alacakalrınız maaş bordrosundan ve işyeri dosyanızdan belli olur . Ancak kıdem ve ihbar tazminatı konusu biraz zor gözüküyor iş akdinizi feshetmeden önce işveren başka işyeridne çalışmanızı teklif edip bunu siz kabul etmediyseniz kıdem tazminatı talep edemezsiniz . Yine de dava açıp hakkınızı arayın
av merve dilek samsun barosu
Merhaba
Yaklaşık 2,5 yıl önce işten çıkartılan kız kardeşim için iş mahkemesine başvurmuştum. Öncesinde Bölge Çalışma müdürlüğüne şikayette bulunup iş yeri için teftiş istendi. Teftiş sonucunda şirket müdürü tarafından ödenmeyen 10 günlük ücret 2 senelik yıllık izin kıdem ihbar tazminatlarının ödeneceği belirtildi resmi imzalı yazı ile. Ödeme yapılmadığından mahkemeye taşıdık mahkeme halen devam ediyor. Hakim nedense bordroları ve ücret bilgilerini istemedi. İstemesi gerekmezmi ve Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu teftiş ve raporu birinci derecede delil olmazmı.
Saygılar