Marka Taklit Etmek ve Taklit Markalı Ürün Satmak Suç Olmaktan Çıkarıldı
Marka Taklit Etmek ve Taklit Markalı Ürün Satmak Suç Olmaktan Çıkarıldı
05.07.2008 tarih ve 26927 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Anayasa Mahkemesi'nin 03.01.2008 tarih ve 2005/15 E., 2008/2 K. sayılı Kararı ile
Marka taklidine ilişkin suç ve cezaları düzenleyen;
24.6.1995 günlü, 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin:
A) 1- 9. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile ikinci fıkrasının (b) bendinin,
2- 61. maddesinin;
a- (a) bendinin, 9. maddenin birinci ve ikinci fıkralarının (b) bentleri yönünden,
b- (c) bendinin,
Anayasa'ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE,
Kaynak Legalbank haber
Kararın tam metni için https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41016
Re: Marka Taklit Etmek ve Taklit Markalı Ürün Satmak Suç Olmaktan Çıkarıldı
Sayın Meslekdaşım,
Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararından sonra uygulama ne yönde. Bildiğim kadarı ile iptal kararının üzerinden 6 aydan fazla bir zaman geçti ve yeni yasa düzenlenmedi. Buna rağmen Sulh Ceza Mahkemelerinin toplatma kararı verdiklerini biliyorum. Sulh Ceza Mahkemelerinin toplatma kararlarına itiraz ederek, yeddi emine teslim edilen taklit oldukları iddia edilen malları geri alabilir miyiz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
Av. Elçin Peker
merhabalar benim 2007 den beri süren bir davam var bir adet büyük bir firmaya ait taklit ürün çıkmıştı ama benim bilgim yok malzme hakkında sizce bu davada düşermi herhangi bi yerden kağıt faln gelmedi hiçç acil dönerseniz sevinirm iyi çalşımalrr
20.08.2004 4128sa 5456sa CK. 61:A C 59, 647 SA 6. AKS. 1.ASLCM 22500.00ytl.pa. 10A. işyeri kapatma ve tic.men 14/06/2005 2004/631-346
20/07/2005
yukarda vermiş oldugum mahkeme dosyasındaki cezayı aldım sicilim bu suç tarihinden önce temiz olduğu için bütün bana verilen bu cezalar ertelendi bugüne kadar hiçbir şekilde herhangi bir suça karışmadım bugün sabika kaydımı almak için savcılığa gittiğimde sabıkalı olduğumu gördüm çok önemli bir iş alanında atılım yapacağım fakat bu durum elimi kolumu bağlamış durumda
bazı çevreler bu suçun süresinin 3 yıl bazı kesimlerde 5 yıl ı doldurduktan sonra sicilimin silineceğini söyledi burdan sizlerden yardım almak istedim bana vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum
hocam bu durumda yukarda göstermiş olduğunuz yazıya göre ben bu cezadan kurtulabilirmiyim? yani sicilimden sildirebilirmiyim.