Senedim var fakat onlar beni tehdit ediyor
Merhaba ben arkadaşım adıma bir kredi çektim bunun karşılığında da bir senet aldım Borç 15.00 y.t.l. ben her ay elimdeki senete rağmen bu borcu ödetemiyorum. seneti icraya vermeyi düşündüm fakat bu defa adamlar benim adıma olduğu için krediyi ödemeyecekler.Ben icra davasından ne kadar zamanda cevap alırım.Kendim ödemek zorunda kalırsam ,ödediğim parayı ne kadar zamanda iade alabilirim.
Senet var ama bir işe yaramıyor
Bana daha önce çok sıkışık dönemlerimde yardımcı olan bir arkadaşım için 15.12.2007 günü bir kredi çektim Bana bir iş için lazım olduğunu ve parayı kullanacak olan arkadaşından senet talep etmemi söyledi, ben de seneti imzalattım.Seneti imzalayanın polis olduğunu söylediler bende rahatça arkadaşıma güvenip krediyi çektim.
Kredi için imza atıldığı zaman bana dekontlara da imza attırdılar. Bir gün sonra telefonla parayı ne zaman çekeceklerini sorduğumda bana o iş halloldu dediler. Banka memurunu ayarlamışlar adamdan parayı almışlar.Paranın bir kısmı da diğer bir borçluya yatırılmış.(Ben bunları sonradan öğrendim.)
Bana da rahat olmamı nasılsa 2008 şubat ayında ellerine büyük bir para geçeceğini belirttiler.Göya ödenecekti.
Şubat ayında borç ödenmesi bir yana hiç bir taksidin ödenmediğini öğrendim.Senedim var diye rahatlarken adamın polislikten atıldığını öğrendim.Yani ben, bir arkadaş maduru oldum.Tabiki senetteki adreste sahteydi.Ben de ondan kefil olduğu başka bir senet istedim.Bana kefil olduğu bir senet yazabileceğini belirtti.Elimde iki senet var.Fakat senetlerden birinde asıl senet sahibinin değilde kefilin adı T.C kimlik nosu ve adresi ve izası var.Yazı da senedi düzenleyen kefile ait.Senetlerde tarih yok. Bu senetleri icraya vereyim mi?İşe yararlar mı.
Ben zaten madur oldum aylardır peşlerindeyim ve beni elimdeki senetlere rağmen ödememekle tehdit ediyorlar.Onlara güvenmeliymişim.Ben de kredi yüzünden takip başlamadan bu işten çıkmak istiyorum.(Başım belaya girmeden....)Bana kefilin dahi imzasının yeterli olduğunu söylüyorlar.Bu şekilde senedi icraya verebilir miyim?
Hala haziran ayının taksidi ödenmedi.Bir senette imzası olan kişinin üzerine mal yok ,bir tek evindeki eşyaları var. Diğerininse maaaşı var.
Sürekli sıkıştıklarını belirtip bankanın ödemelerini geciktiriyorlar.Bende tabiki bundan rahatsızım.Senetler borcu karşılar mı?Bu işten en az zararla nasıl kurtulurum.Açık açık anlattım Bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum.
Bana icralar gelmeden işin başında ne yapmam gerektiğini öğrenmem gerekiyor.
Re: Senet var ama bir işe yaramıyor
Lütfen bana cevap yazınız. Ben fikirlerinizi benimle paylaşmanızı bekliyorum.