Alman - Türk boşanma 3 yıllık ayrılık ile mi?
slm,
arkadaslar ben bir arkadas icin yaziyorum.
Bir bayan TR den evlenip esini almanyaya getirmek istiyor ama bir türlü getiremiyor. Bu islem bir bucuk sene sürüyor ve halen bir sonuc yok sahte evlilik var isin icinde diye.
Simdi bayan artik bikmis bir ton para harcamaktan (alman hukukuna ve avukatlara) simdi evliliklerine son getirmek istiyor.
Türk esi ise istemiyor.. bu bayan bu evlilikten nasil cikabilir?
burda yine 3 yillik ayri yasama süreci mi geciyor?
eger birsey eksik yazdim ise lütfen haber verin ona göre gereken bilgileri size vereyim.
Simdiden tsk!
Re: Alman - Türk boşanma 3 yıllık ayrılık ile mi?
slm,
kimsenin bilgisi yokmu bu konuda?
Saygilar Selamlar
Türkiye'de boşanma davası açıp bir araya gelmenin mümkün olmadığı tanık anlatımlarıyla ispatlanıp boşanmak mümkün olabilir.
3 yıllık bekleme süresi de çokça yanlış anlaşılan bir durumdur.
1. 3 yıllık bekleme süresi açılan bir boşanma davasının reddedilmesi ve bu kararın kesinleşmesiyle başlar. Eğer açılan bir boşanma davası yoksa 33 yıl beklemenin de anlamı yoktur. Mahkemenin gerekçeli kararı taraflardan birine tebliğ edilmemişse yine karar kesinleşmez.
2. İki taraf da eğer boşanmaya neden olacak olaylar mevcutsa her zaman boşanma davası açabilir. Ancak boşanma davası açtıktan sonra bu mahkemece reddedilirse bu kez başka bir gerekçe öne sürmeden sadece 3 yıllık fiili ayrılığa dayanarak dava açılabilir.
slm,
@sdt23 yaptigin aciklamalar cok faydali, hemen bu bayan arkadasa bildirdim
o da gerekeni yapmaya hazir.
Yalniz kendisi alman oldugu icin yinede bir türk avukata gitmesi gerekiyor sanirim.
Burda bir tane türk avukat var ben onu tavsiye ettim, burdan acsin bosanma davasini..
Cok Tsk !!
S&S
Osman