Kadro Değişikliği Hakkında
Saygılar.
Ben Belediyede çalışmakta olan 657 ye tabi devlet memuruyum Kadrom zabıta memuru,fakat ffili olarak bu görevi yapmıyorum.4-5 ayda bir belediye içinde değişik işlerde görevlendiriliyorum.
Öğrenmek istediklerim şunlar.
1.........md.lüğünde memur olarak görev yapmakta olan ............. .........ın almakta olduğu derece,kademe ve maaşı ile xabıta memuru kadrosundan 5.ci derece memur kadrosuna tayını.denmiş.ayrıca ben onlisans mezunuyum ve Kaz.D.K:2/1
Emk.D.K:1/1 derecedeyim.[B]eni 5.ci derecede memurluk kadrosuna atayabilirmi.
2.Beni Belediyeden 15-20 km uzakta moloz dökme yerinde görevlendirebilirmi.
3.Bana gelen yazıda Temizlik işleri Md.Çevre Biriminde memur olarak çalışması ibaresi var.Beni Moloz dökme yerinde görevlendirebilrlerse Hangi kanuna göre görevlendiriler.Vardıyalı çalıştırabilirlermi.?
4.Görevlendiremezlerse kendimi savunmam için bana ne tavsiye edrsiniz.
5.2004 yılından beri her 4-5 ayda bir yer değiştirmekten bezdim.Bana yardımcı olursanız size bana bu dertlerle uğraşmam için buyuk yardı etmiş olacaksınız.
Şimdiden teşekkür eder Başarılar dilerim.Saygılarımla.
Re: Kadro Değişikliği Hk.
İlgili bilgiler:
27.04.2007 tarih ve 26505 sayılı Resdmi Gazetede Yayılanan "Belediye Zabıta Yönetmeliği"nin 42.maddesi:,Belediye zabıta personeline zabıta hizmetleri dışında bir görev verilemez.Ancak, olağanüstü hallerde mülki amirin veya Belediye Başkanının emri ile görevli olarak hizmetin gerektirdiği görevler de verilebilir.
Devam ediyorum.657 sayılı DMK 76.maddesi 2.bendinde:Alt derecedeki bir görev ancak "Memurun istemesi" halinde verilebilir.
Yine 657 EK MADDE 9/c:Geçici görevlendirme "Memurun rızası" ile mümkündür.
Yine 657 EK MADDE 9/d:Geçici görevlendirmenin "Memurun mesleği ile ilgisi olması" gerekir.
Bütün bu şartlar yerine getirildikten sonra,geçici görevlendirme "İki yıldan fazla olamaz." Merak ediyorum:Belediyenizi ilgilendiren olağanüstü durum nedir ki; zabıta, zabıta dışı görevde çalıştırılıyor?
Ben olsaydım:Belediyenin hakkımda yeni bir işlem yapmış olmasını sağlamak için;Kadrolu olduğum göreve iade edilmemi isteyen bir dilekçe yazardım.İTM olarak.Olursa iyi...Olmaz cevabı gelince de tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde bu cevapla ilgili olarak İdare Mahkemesinde "Yürütmenin durdurulması ve İptali" davası açardım.Kesin kazanırsın.
Birkaç yıl önce Zabıta olan birine, yeni B.Başkanı tarafından itfaiyede görev verilmesiyle ilgili, dava dilekçesini ben yazıvermiştim (Avukat değilim) Kişi davayı kazandı ve zabıtaya döndü.
Kolay gelsin.
İyi günler...
Olağanüstü durum:Ya salgın hastalık,ya deprem,ya sel felâketi,ya savaş, ya da ne bileyim bunlara benzer birşey...var mı sizin bulunduğunuz yerde?
İyi günler...
sakar kardeş vermiş olduğun bilgiler için sağol.İyiki varsınız.
1-Zabıta kadrosunda idim.ancak zabıtalık yapmıyordum.Zabıtalık yapmadığım içinde zabıtalara tanınan hakları alamıyordum.(Mesai ,giyim ve yemek bedeli farkı,)maahkemeye verip bu haklarımı istesem alabilirmiyim.
2-Memuru vardıyalı olarak çalıştırma hakları varmı.657 ye tabi GİH sınıfına dahil 1/1 derecede memurum.
3-Çalıştğım Belediyede olağanüstü bir durum yok.Zaten Türkiye de yok.Ama idarecilere (ram) olmadığımdan bana olağan üstü durum uyguluyorlar.(Yasaları ve tüzükleri idarecilerden daha öncelikli gördüğümden .)
4-Bildiğim kadarı ile zabıta kadroları içiçleri Bakanlığınca onaylanıyor.Belediye kendiliğinden bu kadroyu değiştirebilirmi.
Bilgilerinizi bekliyorum.Saygılar ve sevgiler gönderiyorum.