SSK ölüm maaşı ile ilgili
Merhaba,
2005 yılından beri SSK dan ölüm aylığı almaktayım. 08.1984 (bay) doğumluyum ve şu anda yüksek öğretim öğrencisi olarak öğrenciliğime devam etmekteyim. Ölüm aylığı ile ilgili belgelerime baktığımda, maaşınız 08.2008 de kesilecektir yazdığını fark ettim. Yanliz kanuna göre "yüksek öğretimde 25 yaşını doldurması halinde kesilir" ibaresi olduğunu görüyorum. Bunlara ek olarak, 506 Sayılı SSK kanununda şu yazmakta:
"IV- Sigortalının erkek çocuklarına bağlanan aylıklar çocuğun 18 yaşını ortaöğrenim yapması halinde 20 yaşını yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını dolduracağı tarihe kadar devam eder"
Ben 25 yaşımı 08.2009 da doldurmuş olacağım, maaşımın da bu tarihte kesilmesi gerekmez mi ? 1 sene öncesinden kesiliyor gibi bir durum söz konusu.
Tahmin ettiğim gibi bir yanlışlık yapıldıysa benim ne yapmam gerekiyor ?
Sizlerden, durumumdan ötürü acil olarak cevap bekliyorum, teşekkür ederim.
Re: SSK ölüm maaşı ile ilgili.
Yazının geldiği yere, burada dediğiniz maddeleri yazarak, hatanın giderilmesini isteyiniz
İyi günler...
Sayin sakar, cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. dedidiginizi yapacagim, ama tek aklima takilan konu, 25 yas, cunku 506 sayili kanunda doldurdugunu gune kadar diyor, ama bu forumda yetim maasi ile ilgili neredeyse tum basliklari okudum, bazi cevaplar, 25'ten gun alman kesilmesi icin yeterli demis. cok ikilemde kaldim bende.
Siz alemin dediğine değil,506 sayılı kanunun ilgili maddesinin dediğine bakınız.
İyi geceler...
Bu konuda 25 yaşından gün alımını Kurum yeterli görüyor ..kullanılan prosedüre göre okulun bittiği anda 25 yaşını doldurmamışsanız otomatik olarak kurum ödemeyi kesiyor .Zaten kanunda "yüksek öğrenim yuapması halinde 25 yaşını ..." ibaresi var . dolayısıyla yüksek öğrenimin 25 yaşından önce bitmesi halinde kurum kendiliğinden kesiyor .talebiniz ile bunun devamını sağlayabilirsiniz.bence biteceğinin belirtildiği tarihten önce ,bu sıralar dilekçe ile maaşın devamını talep edin.O zaman bağlanacaktır .Kurum bu konularda hassas değil.siz otomatik kesilmesini beklersiniz bu seferde 2009 da otomatik kesilmez. yne sizin talebiniz ile kesilir. çünkü 2009 sonrası zaten alacağınız her maaşı kurum elinde sonunda talep edecektir. süre sonu8nda talebiniz olmadan kesilip kesilmediğini iyi kontol edin. ama şimdilik 1 sene daha devamı için dilekçe ile talepte bulunun...
Saygılar..
maddi hata var bu işlemde siz bir yazıyla ve nüfüs bilgileri ile kuruma müracaat edini.z