Re: Ödenmeyen Senet Hakkında Yardım İstiyorum
Oğlunun borcundan neden babası yada annesi sorumlu olsun, ödemek orunda kalsın ki?
oğlunun borcuna babası kefildi fakat babası vefat etti anne borcu üstlenmedi babası emekliydi büyük ihtimalle anne babanın emek li mağaşını alıyor ben bu parayı kimden isterim oğula ulaşamıyorum anneden alabilirmiyim veya annenin vefat etmesinimi beklicez mallar çocuga kalıncamı isticez
miras hak ve borçlarla geçer.Dolayısıyla babanın kefilliği ölmesiyle de devam eder annyer gecen maaş üzerine haciz koyulabilir
Alıntı:
only rumuzlu üyeden alıntı
miras hak ve borçlarla geçer.Dolayısıyla babanın kefilliği ölmesiyle de devam eder annyer gecen maaş üzerine haciz koyulabilir
Anneye geçen maaş üzerine haciz konulabilemez.
Oğlun borcuna babası kefilse ve baası vefat ettiyse; iki türlü bakılmalıdır. Birincisi babanın mirasçıları eğer süresi içinde mirası reddettilerse mirasçılardan(anne de dahil) herhangi bir talepte bulunulamaz,sadece kefilin terekesiyle(malvarlığıyla) sınırlı talepte bulunabilirler. İkinci durumda miras süresinde reddedilmediyse alacaklılar mirasçılara başvurabilir ve mirasçılarda kendi malvarlıklarıyla sorumlu olurlar. Sizin durumunuzda mirası reddetmeyen anneye alacak için başvurabilirsiniz ve ona icra takibi tebliğ edip kesinleştikten sonra da annenin almış olduğu maaş üzerine ve varsa başkaca malvarlığına haciz koyabilirsiniz. Tabi asıl borçluya karşı takibiniz herzaman devam eder.
Bu Konuda Fikri Olanlar Konuyu Dahada Aydınlatabilirmisiniz Yardımlarınız İçin Çok teşekkürler
Sayın Av. Elmas Kaya çok güzel açıklamış...Orada ne deniyorsa hemen yapın bence.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anneye geçen maaş üzerine haciz konulabilemez.
anneye geçen maaş üzerine haciz koyulabilir.açalım : başka mirasçı yoksa annenin kendi malvarlığına örneğin kendisine yeni geçen maaşına:-) rahatlıkla haciz koyulabilir
Re: Ödenmeyen Senet Hakkında
Gerek kalmadığından sildim.