Ben 1997 yılında işyerinde birlikte çalıştığım arkadaşıma kredi kartı alırken kefil olmuş idim. temmuz/2008 de bu şahsın ödenmemiş kredi borcundan dolayı bana icra takibi geldi. ne yapabilirim. kefillikte zaman aşımı süresi varmıdır?
Printable View
Ben 1997 yılında işyerinde birlikte çalıştığım arkadaşıma kredi kartı alırken kefil olmuş idim. temmuz/2008 de bu şahsın ödenmemiş kredi borcundan dolayı bana icra takibi geldi. ne yapabilirim. kefillikte zaman aşımı süresi varmıdır?
aynı durumdayız ne yazık ki yanıt verirlerse müteşşekür oluruz.
Sayın husok;
Kefillikte zamanaşımı süresi yoktur ama 1997 yılında imzaladığınız sözleşmenin kefalet limitine bakmanızda ya da o tarihte asıl borçluya açılan kredi limitini tespit etmenizde yarar var.
Kolay gelsin.
kefillikten kurtulabilmeniz için noterden bankaya kefilliğinizin iptalini isteyebilirsiniz ,,,,fakat borçlardan kurtulma olatı yok .saygılarımla
kredi kartların da kefalet 5464 sayılı Kredi kartları Yasasında düzenlenmiş.banka asıl borçluya müracaat edip sonuçsuz kalmadan sizden alacağın tahsilini talep edemez.sorumluluğunuzda kredi limitinizle sınırlı ancak kendi temerrüdünüzdende sorumlu olursunuz