Farklı parsellerdeki site yönetimi
Merhabalar, bizim Kuşadası'da yazlığımız var. Kooperatif arazisi alınırken yanyana olan 3 parselden ortada olanının tapudaki işlemler esnasında hazine arazisi olduğu anlaşıldığından satın alınamamış ve diğer iki parsel üzerine kooperatif kurulmuş. Daha sonra Site statüsüne geçilmiş. Şuanda ortada kalan o parseli bir vatandaş Milli Emlaktan kiralamış ağaçlandırmış, birşeyler ekiyor biçiyor. Benim burada öğrenmek istediğim; adı, trafosu, su kuyusu, personeli, banka hesabı müşterek olan ve yıllardır bu şekilde yürütülen site yönetiminin oluşumu yasalmı? Yoksa diğer parsel için ayrı yönetici veya blok yöneticisi gibi ayrı idarecisi atanması gerekiyormu?
Parselin birinde 24 konut, diğerinde 38 konut var. trafo ortada, su kuyusu ve bekçi konutu 32 konutluk bölümde bulunuyor. Tapularımızda ise örneğin benim tapuda 38/1 yazıyor.
Re: Farklı parsellerdeki ste yömetimi
Günaydın arkadaşlar benim sorunum hakkında görüşü olan varmı?
Alıntı:
efekentli rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, bizim Kuşadası'da yazlığımız var. Kooperatif arazisi alınırken yanyana olan 3 parselden ortada olanının tapudaki işlemler esnasında hazine arazisi olduğu anlaşıldığından satın alınamamış ve diğer iki parsel üzerine kooperatif kurulmuş. Daha sonra Site statüsüne geçilmiş. Şuanda ortada kalan o parseli bir vatandaş Milli Emlaktan kiralamış ağaçlandırmış, birşeyler ekiyor biçiyor. Benim burada öğrenmek istediğim; adı, trafosu, su kuyusu, personeli, banka hesabı müşterek olan ve yıllardır bu şekilde yürütülen site yönetiminin oluşumu yasalmı? Yoksa diğer parsel için ayrı yönetici veya blok yöneticisi gibi ayrı idarecisi atanması gerekiyormu?
Parselin birinde 24 konut, diğerinde 38 konut var. trafo ortada, su kuyusu ve bekçi konutu 32 konutluk bölümde bulunuyor. Tapularımızda ise örneğin benim tapuda 38/1 yazıyor.
Problem nedir? İtirazı olan mı var?
Şuan resmi olarak itirazı olan yok. Ama arada, bizim yöneticimiz ayrı olmalı diyenler çıkıyor. Benim öğrenmek istediğim kongrelerini normal yapan, ve kararlarını hemen hemen tüm üyelerin katıldığı bu tür kongrelerde alan bir sitenin yönetiminin hukuk dışı olup olmadığı.
Aynı dert bizizm sitedede var ama bu hukuk sitesinde hala bu sorunun cevabını bulmuş değilim.Bu konudan anlayan birisi cevap yazana kadar bekleyeceğiz...
Re: Farklı parsellerdeki site yönetimi
5711 sayılı kanunun 69 maddesine göre parsellerde bulunan blok veya blok niteliği taşımayan yapıların kendi sorunlarına ve ve o parsele ait ortak yerlere ilişkin olarak o parselde bulunan bağımsız bölüm kat maliklarinden oluşan kat malikleri kurulunca yönelitilir diyor.
Şimdi parseldeki yapıların malikleri kendi aralarında toplanarak 1 temsilci 1 de denetçi seçecekler bunların karar defteleride olacak.Diğer parsellerdekilerde aynı işlemleri yapıp seçtikleri temsilciler .Temsilciler kurulunu oluşturacak ve karar alacaklar.Ortak yerler dahil.Eğer gerek görürlerse ortak yerler içinde bi temsilci yönetici seçebilkirler. Bu sekilde yönetim oluşturan siteler mevcut.en doğrusuda bu olsa gerek kanuna uygun...