Kiracım 3 aydır kirayı ödemiyor bir kez ihtar çekildi 17/07/2008 kira bitim tarihi dava açmak istiyorum artık evimi boşlatmamasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım?
Printable View
Kiracım 3 aydır kirayı ödemiyor bir kez ihtar çekildi 17/07/2008 kira bitim tarihi dava açmak istiyorum artık evimi boşlatmamasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım?
Bir kira dönemi içinde iki kez kira bedelinin ödenmemesinden dolayı ihtar çekmelisiniz. İki haklı ihtar sebebiyle "tahliye davası" açabilirsiniz. Korkunun tahliyeye faydası yoktur.:)
3 aylık kira alacağı için icra takibi yapmalısınız. 30 günlük süre içinde kirayı ödemez ve de icra takibine itiraz etmezse haciz ve de icra hukuk mahkemesinde temerrüt nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz.itiraz etse de tahliye davası açabilirsiniz.
kira sözleşmesinin sonunda 17.07.2008 tarihinde eğer sözleşmeyi en az 15 gün önceden kiracıya fesih ettiğinizi bildirmediyseniz ( eğer fesih için başkaca sözleşmede hüküm yoksa) kira sözleşmesi aynı şartlarda uzamış olur. tahliye davası da açamazsınız.
en iyisi icra takibi yapın. ödemezse hem haciz hem de tahliye istersiniz.
İbrahim Bey,
6570 sayılı kanunun 11. maddesinde geçen 15 gün önce fesih edileceğini bildirme şartı ve hakkı kiracıya verilen bir haktır. Ev sahibiyle alakası yoktur.
Ev sahibi böyle bir ihtar çekerek sözleşmeyi feshedemez, ihtar çekmezse kendisine 6570 sayılı kanunun 7. maddesi veya Borçlar Kanunu'nda tanınan tahliye haklarından mahrum kalmaz.
https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.
17/07/2008 i geçti evde kendim oturacağım ama çıkmıyor 5 aylık kiramıda vermiyor.bunu çıkarmaya hiçni hakkım yok
benim kiracımın 17/07/2008 de kontratı doldu.Mayıs ayında vemediği 4 ay için birkez ihtar gönderdim.şuan temuz ayı dahil 4 aylık kira borcu mevcut durumda borcu vermeidği için icraya başvurdum.bununla birlikte evi boşaltmayacağını beyan ediyor.
1)İcra nekadar bir süreçte sonuçlanır.
2)tahliye kararı nemzan çıkarabilirim.
3)Kira oranını artırdıgımı nasıl belirtebilrim.
İbrahim Bey ne yapacağınızı anlatmış:
İbrahim Beyin diğer söyledikleri arasında yanlış bilgiler de var. Yukarıda düzelttim.
Kendiniz oturacaksanız 17/7/2008 tarihinden itibaren 1 ay içinde 6570 sayılı kanunun 7. maddesinin b fıkrasına göre ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz. Ancak bu dava temerrüt nedeniyle tahliyeden çok daha uzun sürer.
Siz icra takibi yaptınız mı?
İcra takibi tebligatını kiracı aldı mı?
Aldıktan sonra kiracı borcunu ödemeden 30 gün geçti ve temerrüt oluştu mu?
Bu 3 soruya da evet cevabı verdiğiniz gün hem alacağınız için haciz yapabilir hem de temerrüt nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz.
Siz icra takibi yaptınız mı?
İcra takibi tebligatını kiracı aldı mı?
Aldıktan sonra kiracı borcunu ödemeden 30 gün geçti ve temerrüt oluştu mu?
İcra takibi yaptım
tebligatı alıp alamdıgından bilgim yok
umarım ödemezde evden defederim.Bir soru daha öderse de tahliye kararı cıkaramammı kendim oturacagım diye ?bende mahkemeye basvurucam hakkımı arıycam diyo ne hakkı varki sinir oldum...