Noterden onaylı borç senedi
birine borç para verdim ve karşılında noterde borç senedi düzenledik.4 taksitte ödemeyi taahhüt etti ama ilk taksit geçti ikinci taksit günü geldi ödeme yapmayı kabul etmiyor.bu durumda ne yapmalıyım??lütfen yardımcı olun zor durumda kaldım bu iş yüzünden.
Re: Noterden onaylı borç senedi
Senet duzenleme biciminde ise ilamli,onaylama biciminde ise ilamsiz icra takibi yaparak alacaginizin tahsilini saglayabilirsiniz..
Saygilar.
senedim düzenleme şeklinde.fakat borçlu bir öğrenci ve bir geliri yok bu durumda nasıl tahsil edilecek?bir avukata danıştım bugün eğer çalışmıyorsa alamazsın hiç bi şekilde dedi.ailesiyle birlikte yaşıyor sonuçta o eve icra gitmez mi?
Lütfen bi akıl verin..okuyanlar bi fikir beyan etsin
Alıntı:
ysfates rumuzlu üyeden alıntı
senedim düzenleme şeklinde.fakat borçlu bir öğrenci ve bir geliri yok bu durumda nasıl tahsil edilecek?bir avukata danıştım bugün eğer çalışmıyorsa alamazsın hiç bi şekilde dedi.ailesiyle birlikte yaşıyor sonuçta o eve icra gitmez mi?
Ben de daha kötü durumdayım ve sonuç şu; eğer borçlunun tahsil edilecek malvarlığı v.s. yoksa yanılmıyorsam 10 yıl sonra zaman aşımına uğrar ve siz alacağınızı tahsil edemezsiniz. Ailesinin evine icra gitsede daha sonradan dava açabiliyorlar size. Daha önce okuduklarımdan yola çıkarak yazıyorum.
Geliri ve mal varlığı olmayana borç vermemeli, verilecekse geliri ve mal varlığı olan biri müteselsil kefil olarak senedi imzalamalı.
avukatla görüştüm borçlunun işe başlamasını bekliycez işe başlayınca icra takibi yazarız dedi.sonuçta bu senet 10 sene geçerli illaki bi işe girip çalışcak o zaman faiziyle beraber tahsil edebilirim.yanlış bir durum varmı?