Evleniyorum ama Kiracım hala çıkmıyor
2008 ağustos ayında evleniyorum. Aileme ait eve yerleşme planım var. Evde kiracı var. Mart ayında konu kiracıya bildirildi. Kendisi Mayıs ayında çıkacağını beyan etmiş di. Mayıs ayında çıkmadı. Mayıs ortasında kendi el yazısı ile 20 Haziran 2008 de evi boşaltacağına dair yazı verdi. Temmuz ayına geldik. Halen boşaltmadı. Her hafta sonu boşaltacağını söylüyor. Fakat hafta sonları telefona cevap vermiyor.
7 aylık birikmiş kira borcu var. Bunlarıda ödemiyor. Kiracıya eğer evi boşaltırsa kira borcunu sileceğimizi ve 1 aylık yeni ev kirasını ödiyeceğimizi bile söyledik fakat halen çıkmıyor.
Düğünüme 1 ay kaldı. ev perişan durumda. mutfak ve evin genelinde mutlaka tadilat yapılacak. Alınan eşyalar aldığımız yerde kaldı.
Bana yardımcı olabilirmisiniz. Kiracıdan aldığım tahliye yazısı ile polise gitsem herhangi hak iddia edebilirmiyim. En hızlı nasıl çıkarabilirim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: Kiracım çıkmıyor. Lütfen yardım
Süreç açısından geç kalmışsınız malesef. Ancak bir an önce avukatınıza müracaat ederek, tahliye taahhüdü'nü işleme koydurun. Alacaklar için de yine tahliye emrini içeren ihtarlı ödeme emri gönderilmesini talep edin. Ancak yasal süreç olarak bir ayda tahliye etmeniz mümkün görünmüyor.
Re: Kiracım çıkmıyor. Lütfen yardım
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Süreç açısından geç kalmışsınız malesef. Ancak bir an önce avukatınıza müracaat ederek, tahliye taahhüdü'nü işleme koydurun. Alacaklar için de yine tahliye emrini içeren ihtarlı ödeme emri gönderilmesini talep edin. Ancak yasal süreç olarak bir ayda tahliye etmeniz mümkün görünmüyor.
Bilgiler için teşekkür ederim. irada kalmam lazım. Peki kiracı tahliye süresi ne olur. Bugün için avukat işlemlerine başlamam durumunda bu kiracıyı ortalama ne kadar zamanda evden çıkarabilirim.
Bu iş için önemli ip uçları varmıdır.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Evleniyorum ama Kiracım hala çıkmıyor
Tahliye taahhütnamesiyle tahliye konusunda burada yazdıklarımı okuyun:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=40871