İyi günler,dedem vefat etti. 1 halam 1 amcam 1 de babam olmak üzere 3 mirasçı var.Sorum; bir dairenin satılması için 3 mirasçının da onayı mı gerek yoksa 2 mirasçının onayı yeterli midir? teşekkürler.
Printable View
İyi günler,dedem vefat etti. 1 halam 1 amcam 1 de babam olmak üzere 3 mirasçı var.Sorum; bir dairenin satılması için 3 mirasçının da onayı mı gerek yoksa 2 mirasçının onayı yeterli midir? teşekkürler.
Yetmez.
Eğer satış veya başka bir yolla kullanım konusunda anlaşma olmuyorsa, ortaklardan biri ortaklığın giderilmesi davası açar, mülk açık arttırmayla satılır, en çok veren alır. Mahkeme masrafları düşüldükten sonra herkes payını alır.
biz iki erkek kardeşiz abim babamın ilk eşinden ancak abim ufakken annesi ölmüş babamda annemle evlenmiş yaklaşık 50 yıl evlilik sürmüşler ve annemle babamın tek çocuğuyum.babam arazilerinin satışını abimle bana eşit bir şekilde taksim etti ancak bir tanede evimiz var,bu ev annemin döneminde alınmış annem öldüğü için bana annemden dolayı bir hak doğarmı mal paylaşımında,birde babam evi sadece bana verse yani satışını benim üzerime gösterse abim bu konuyla ilgili bir hak iddia edebilirmi yada dava etse onun lehine gelişirmi saygılar..
Anneniz vefat ettiği için babanızın iki mirasçısı, siz ve ağabeyinizin payı eşittir. (1/2) Anneniz hayatta olsaydı, ona 1/4 pay, sizin her birinize 3/8 pay düşecekti. Sonra 1/4 pay annenizden size geçecekti.
Babanızın diğer mirasçıdan mal kaçırmak için yapacağı her türlü işlem, mirastan mahrum kalan tarafın, babanızın ölümünden sonra açacağı muvazaa veya tenkis davalarına konu olabilir.