-
Tazminat Davalari
Eczane işletmesi sahibi idim. Kurum sigortalılarının ilaç giderlerini karşılamak için yapmış olduğum 2002 yılı sözleşmem kurum müfettişlerince bozuldu. Hakkımda Ağır Ceza mahkemesinde Resmi Belgede sahtecilik gerekçesi ile dava açıldı. Açılan dava 2004 yılında lehime sonuçlandı. Yargıtaydan onama kararı 2007 yılında geldi. Tüm bu geçen süreçteki maddi kaybımı nasil tazmin edebilirim.Kamu kurumu aleyhinde Tazminat davası açma hakkım varmı? Varsa bunun onamadan sonra belli bir süresi varmı? Bu geçen süre içerisinde Eczanem iflas etti. Firmalara ve Vergi Dairesine olan borçlarımı ödeyemedim. Yapılan uygulamanın haksız bir uygulama olduğu mahkemelerce karara bağlanmışken, Beni madur edenlerin madur olması ve bu tür kararları keyfiyetiyle veren Müfettişlerin cezalandırılması için yapabileciğim bir şey olmalı ..Teşekkürler....:(
-
Re: Tazminat Davalari
Benim de sizin gibi eczane optik işletmem vardır. Ağır ceza mahkemesinde yargılamam devam etmektedir.
Tüm hastalar mahkeme huzurundaki doktorları tanıdıklarını bu doktorlara
muayene olup reçete de yazılan hastalıklara sahip olduklarını ,eczaneden ilaçları aldıklarını , kullandıklarını söylemişlerdir.
Ancak benim işyerimi ben sahtekarmışım gibi mahkeme kararıyla arama, el koyma yapılmıştır. Bende bu arama el koymaya aynı mahkemeye itiraz ettim. Hiçbir netice alamadım. Devam eden mahkemede arama el koymanın hukuka aykırı olduğunu
1) Eczane denetiminde eczacı odası temsilcisi olması teamül ve sözleşme gereğidir.
2) Komşudan 2 kişi bulundurması yasa gereğidir.
3) Aramada avukatım polisler tarafından eczane içine sokulmamıştır.
4) Arama el koymada tüm evraklar Cumhuriyet Savcılığına teslim edilmesi aynı gün gerekli iken 6 ay sonra teslim edilmiştir.
5) Suç unsuru odak olan reçete küpürü müfettiş tarafından söküldüğü tanıklar tarafından görüldüğü mahkeme zaptındada vardır. Fakat mahkeme bu reçeteyi dosyası istenmesine rağmen tüm aramalara rağmen bulamadık diye mahkemeye cevabi yazı yazmışlardır. Mahkemede son aşamaya gelmiştir.
ondört ay sonra asliye hukuk mahkemesi ceza mahkemesindeki olayları görünce tereddütsüz ihtiyati tedbir talebi ile sözleşmefeshini durdurdu.
Bu kötü bir olaydır. Bu arama el koyma yapan tüm kişileri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.
Tek küpür reçeteden söküldü sözleşme fesh edildi. İhtiyati tedbirle durduruldu. Benim akibetim ne olacak?