Satın Aldiğımız Evden Kiracıyı çıkaramiyoruz
Ocak ayı ortasında anneme bir daire satın aldık.bu daireyi satan kişide 1 sene evvel bu daireyi satın almış.fakat kiracıyı bir türlü çıkaramamış.kiracı kirayı ödemiyormuş ve bu yüzden bizden evvelki mal sahibi ihtarname çekmiş fakat hala ortada bir şey yok .kiracıyla görüştük ben kirayı ödüyordum diyor,mal sahibi almadığını söylüyor.kiracı bizede ocak ayından bu yana kira ödemiyor okullar kapanınca çıkıcağını söylüyor fakat biz inanmıyoruz.bizmde ihtar çekmemiz gerekiyormu yoksa daha önceki mal sahibinin ihtarnamesine dayanarak işlem yapabilirmiyiz?
Cevap: Saıin Aldiğımız Evden Kiracıyı çıkaramiyoruz
Öncelikle iyi günler dilerim,
Bir ev satın almak istiyorum,evi gördüm ve çok beğendim,bütçemede ,ancak içerisinde bulunan kiracı evi ben satın alsamda boşaltmayacağını,en son sürece kadar direneceğini beyan etti.Ardından ev sahibine bundan sonra kimse gelip evi göremezdedi,banada siz banka kredisi kullanarak ev alacaksınız ve ben evime expertiz sokmuycam,savcılıktan kağıt almanız gerekir dedi, evin kiracısı evi gasp etmiş durumda,ve evin alıcılarını da kaçırıyor, ben ve eşim 7 yıldır eşimin babasının evinde kira vermeden oturuyoruz,ama ev kayınvalidemin üzerinde,karı-koca çalıştığımız için annem ve kayınvalidemlere yakın bir ev satın almak ve çocuğumla biz işteyken onların ilgilenmesini istiyoruz,şu an oturduğumuz ev işimize uzak,sizce çok beğendiğim bu evi almalıyım yoksa kiracıyı çıkaramazmıyım,ve eve kredi kullanmam için expertiz gelmesi gerekiyor,ve kiracının gerçekten evine sokmama hakkı varmı ,yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Saıin Aldiğımız Evden Kiracıyı çıkaramiyoruz
Alıntı:
aydan fidan rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle iyi günler dilerim,
Bir ev satın almak istiyorum,evi gördüm ve çok beğendim,bütçemede ,ancak içerisinde bulunan kiracı evi ben satın alsamda boşaltmayacağını,en son sürece kadar direneceğini beyan etti.Ardından ev sahibine bundan sonra kimse gelip evi göremezdedi,banada siz banka kredisi kullanarak ev alacaksınız ve ben evime expertiz sokmuycam,savcılıktan kağıt almanız gerekir dedi, evin kiracısı evi gasp etmiş durumda,ve evin alıcılarını da kaçırıyor, ben ve eşim 7 yıldır eşimin babasının evinde kira vermeden oturuyoruz,ama ev kayınvalidemin üzerinde,karı-koca çalıştığımız için annem ve kayınvalidemlere yakın bir ev satın almak ve çocuğumla biz işteyken onların ilgilenmesini istiyoruz,şu an oturduğumuz ev işimize uzak,sizce çok beğendiğim bu evi almalıyım yoksa kiracıyı çıkaramazmıyım,ve eve kredi kullanmam için expertiz gelmesi gerekiyor,ve kiracının gerçekten evine sokmama hakkı varmı ,yardımcı olursanız sevinirim
eğer kiracının yaklaşımı anlattığınız gibiyse ekspertiz gelse, kredi çıksa, evi satın alsanız bile,
6 ay sonra tahliye davası açabilirsiniz. kontratı daha önce biterse - örneğin 3 ay sonra dava açarsınız.
en son sürece kadar dayanacağım diyorsa tahliye davası da yaklaşık 7-10 ay sürecektir. temyize giderse daha da uzun.
muhtemelen evin fiyatı ve konumu size uygun diye istiyorsunuz, ancak forumdaki konuları incelerseniz durumun ne kadar zor olduğunu görürsünüz.
kiracıyı 1,5 sene içinde tahliye ettiğinizi düşünün. bu süre zarfında hem kirada oturduğunuz eve kira verip hem de kredi ödemesi yapacaksınız. kiracınız ise kira ödeyemezse maddi sıkıntıya düşebilirsiniz. yine de siz bilirsiniz. ben olsam çevrede başka bir ev bakardım.