Re: Mal Beyanında Son durum Lütfen Yardım
Süresi içinde mal beyanında bulunun. Daha sonra avukatla görüşüp bir ödeme planında anlaşın.
5000 YTL'nin 6000 YTL'ye yükselmesine gelince:
Ödeme emrinin ne zaman geldiğini söylememişsiniz. Ödeme emrinde borcunuzun detayları yazar. Daha sonra avukatla görüşürken 6000 YTL'nin detaylarını isteyin. Faiz, icra masrafları, avukatlık masrafları vs. gibi kalemler vardır. Özellikle faiz oranı konusunda pazarlık yapabileceğinizi düşünüyorum.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Süresi içinde mal beyanında bulunun. Daha sonra avukatla görüşüp bir ödeme planında anlaşın.
5000 YTL'nin 6000 YTL'ye yükselmesine gelince:
Ödeme emrinin ne zaman geldiğini söylememişsiniz. Ödeme emrinde borcunuzun detayları yazar. Daha sonra avukatla görüşürken 6000 YTL'nin detaylarını isteyin. Faiz, icra masrafları, avukatlık masrafları vs. gibi kalemler vardır. Özellikle faiz oranı konusunda pazarlık yapabileceğinizi düşünüyorum.
Saygıdeğer hukuksever
İlginize teşekkür ederim.4 iş günü önce ödeme emrini aldım. Mal beyanında bulunacaktım fakat avukatın gerek kalmadı demesi kafamı karıştırdı.Anayasa mahkemesinin kararı sanıım Türkiye'nin her tarafında farklı yorumlanıyor.Bunu anlayamıyorum.
İcraya başlanması (mal beyanından sonra) banka avukatının insiyafindemidir. Avukatmı harekete geçirir haciz olayını?
saygılarımla
Alıntı:
kdadas rumuzlu üyeden alıntı
Saygıdeğer hukuksever
İlginize teşekkür ederim.4 iş günü önce ödeme emrini aldım. Mal beyanında bulunacaktım fakat avukatın gerek kalmadı demesi kafamı karıştırdı.Anayasa mahkemesinin kararı sanıım Türkiye'nin her tarafında farklı yorumlanıyor.Bunu anlayamıyorum.
İcraya başlanması (mal beyanından sonra) banka avukatının insiyafindemidir. Avukatmı harekete geçirir haciz olayını?
saygılarımla
Mal beyanında bulunup bulunmamanız haciz işleminin zamanlamasını etkilemez.
Alacaklı veya avukatı alacağı tahsil edemeyeceklerini düşündüklerinde haczi başlatırlar. Siz bir anlaşmaya varırsanız haciz olmadan çözüm olur.
Alıntı:
kdadas rumuzlu üyeden alıntı
Değerli hukukçular ;
Çncelikle Bütün siteyi didik didik okudum.Siteyi araştırmadan soru soracak saygısızlığa sahip biri değilim.
Kredi kartı borcumdan dolayı mal beyanında bulunmam gerekiyormuş şu an. Ödeme emrinide aldım. Banka Avukatını aradım mal beyanında bulunmanıza, mal beyanı kalktı zaten ceza falan yok , gelin anlaşalım dedi. Benim sadece 2 günüm kaldı mal beyanında bulunmak için fakat avukat bey'in söylediğine güvenemiyorum.
Şimdi ben borcumu 4 eşit taksitte mallarım haciz edilmeden ödemek istiyorum.Kanun malları haciz etmeden 4 eşit taksit yapmıyor forumlardan öğrenediğim kadarıyla. 5000 ytl ödeme emrinde yazan tutarı avukat 6000 olarak söyledi.
Kafam karman çorman oldu.Ne yapmam gerekiyor? Mal beyanında bulunmayayım mı? Dürüst bir hukuksever yardımcı olabilirmi?
Saygılarımı sunarım
Avukat doğru söylemiş ama madem kendisinin söylediğine güvenmiyorsunuz, o zaman şimdi olduğu gibi girin internete :) ve bu konuyla ilgili herhangi bir arama motorundan arama yapın. Eminim karşınıza çok geniş bir sonuç çıkacaktır! Yok bundan da emin olamadıysanız gidin icra dairesine bir mal beyanı dilekçesi verin. Yani bunu yapmak çok mu zor? Bence siz borcunuzla ilgili özellikle faizi üzerinde durun. Borcu kabul edebilirsiniz ama faizine itiraz edebilirsiniz veya yasal faizin hesaplatılmasını talep edebilirsiniz. Tabi bunu da yine aynı süre içerisinde yapacaksınız.
Saygılar...