Ev sahibiyim; kiracımı kontrat dolmadan çıkarmak istiyorum.
Ben ev sahibiyim. Kiracımdan memnun değilim. Komşularım da kiracımdan memnun değil. Depozito veya peşinat hiç almadım.Yaklaşık 4 yıldır oturuyor. Kiracım kirayı günü gününe olmasa da er ya da geç ödüyor. Kontratımız daha dolmadı. Başta kendim taşınmayı düşündüm ama bazı sebeplerden dolayı vaz geçmek durumunda kaldım. Kiracım evi boşaltıyormuş ve başka birisine kiraya verdiğim takdirde beni mahkemeye vereceğini söylüyor. Bu konuda napabilirim? Kiracımla hiç yüzyüze görüşmedik. Ben sadece kendim taşınmayı düşündüğüm zaman çıkmasını istemiştim; o da tamam demişti. Şimdi ise hiç çıkacağını arayıp söylemedi. Başka bir ev tutmuş, temizliğini yapmış. Eğer beni mahkemeye verirse başka birine kiraya veremez miyim? Bu konuda yardımcı olur musunuz? Komşularım bugün yarın taşınacağını söylüyor. Eğer haber vermeden taşınırsa neler yapmam gerekiyor?
Re: Ev sahibiyim; kiracımı kontrat dolmadan çıkarmak istiyorum.
Alıntı:
perdamar rumuzlu üyeden alıntı
Ben ev sahibiyim. Kiracımdan memnun değilim. Komşularım da kiracımdan memnun değil. Depozito veya peşinat hiç almadım.Yaklaşık 4 yıldır oturuyor. Kiracım kirayı günü gününe olmasa da er ya da geç ödüyor. Kontratımız daha dolmadı. Başta kendim taşınmayı düşündüm ama bazı sebeplerden dolayı vaz geçmek durumunda kaldım. Kiracım evi boşaltıyormuş ve başka birisine kiraya verdiğim takdirde beni mahkemeye vereceğini söylüyor. Bu konuda napabilirim? Kiracımla hiç yüzyüze görüşmedik. Ben sadece kendim taşınmayı düşündüğüm zaman çıkmasını istemiştim; o da tamam demişti. Şimdi ise hiç çıkacağını arayıp söylemedi. Başka bir ev tutmuş, temizliğini yapmış. Eğer beni mahkemeye verirse başka birine kiraya veremez miyim? Bu konuda yardımcı olur musunuz? Komşularım bugün yarın taşınacağını söylüyor. Eğer haber vermeden taşınırsa neler yapmam gerekiyor?
Kiracınız akit süresi dolmadan taşınmazı tahliye ettiği için dönem sonuna kadar olan tüm kira borçlarından sorumludur.Bu nedenle sizi başka bir kişiye evi kiraya verdiğiniz için mahkemeye veremez.Siz bir ihtar çekip evi kendi için ihtiyacınız için kullanacağınızı ve tahliye etmesini bildirdiyseniz ve buna rağmen tahliye olunan mezkur taşınmazı başka bir kişiye kiralarsınız bu nedenle eski kiracınız size dava açma hakkını kullanabilir.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kiracım dava hakkını kullanırsa bana evimi kiraya verememe yasağı uygulanır mı?
Alıntı:
perdamar rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kiracım dava hakkını kullanırsa bana evimi kiraya verememe yasağı uygulanır mı?
Siz kiracınıza noter'den böyle bir ihtar çektiniz mi?
Hayır. Sadece sözle çıkmasını söylemiştim. Kira kontratı da 5 yıl önce yapılmıştı.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Siz kiracınıza noter'den böyle bir ihtar çektiniz mi?
Hayır. Sadece sözle çıkmasını istemiştim. Kira kontratını da 5 yıl önce yapmıştık.
İhtiyaç nedeniyle ihtar çekmemiş veya tahliye davası açmamış olduğunuza göre kiracı çıktıktan sonra başkasına kiraya vermenize engel bir durum yoktur.
Kira alacaklarınız için icra takibi yapabilirsiniz.
Haber vermeden çıkarsa siz yeniden kiraya verene kadar boş kalan sürenin kirasını, kira dönemi sonuna kadar talep edebilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------
merhabalar
4 ay once kıracı olarak tasındıgım eve 1 ayın sonunda sehır dısında olmamdan dolayı kırasını gecıkıtırdım geldıgımde evımın kapı kılıdının degıstırıldıgını gordum aynı aprtmanda oturdugum yonetıcı ve ev sahıbımın akrabası yada ıs ortagı bılemıyorum yanına gıderek durumu sordum yanıt olarak ev de olmamam ve bana ulasamamalarınından kaynaklı evde basıma herhangı bısey gelıp gelmedıgını merak ederek actıklarını soyledıler anahtarı teslım ettıler bunun konut dokunulmazlıgını ıhlale gırdıgını ve yapılan eylemden rahatsız oldugumu soyledım ve evıme cıktım takıp eden ayda yıne evde olmamam ve yıne kıranın gecıkmesınden dolayı kapı kılıdımın degıstırıldıgını gordum ev sahıbını aradıgımda bunu sureklı yaptıgımı vs den dolayı kapıyı acamayacaklarını soyledıler bunun uzerıne cılıngıre gıttım ev sahıbın ısmını duyunca acamayacaklarını soyledıler ıkı cılıngırden aynı cevabı alınca ev sahıbımı aradım bı sartla kapıyı acacagını soyledı takıp eden 3 aylık kıra bedelı ve ortak gıder masraflarını pesınen kabul ettıgımı 1 temmuza kadar bu kadar kırayı pesınen odemezsem evımdekı esyaları kıra bedelı olarak bırakacagımı anlatan bır tutatnaga ımza attırdı o an ıcın cok zor durumdaydm ımzalamak zorunda kaldım sımıdı kırayı odememe ragmen bu belge elınde kapı kılıdı yıne degıstırılmıs elımde kıra odedıgıme daır bı belge vs yok ustelık elınde 12 aya aıt bı senedımde var ve suan evımde ıkamet edemıyorum zıraa gecen sure boyunca sehır dısında olmamdan kaynaklı oturamadım ve suanda gıremıyorum takıp etmem gereken yolu benımle paylasırsanız sevınırım yalnız yasan bır bayanım ve ıyı nıyetın su ıstımalı ıle karsı karsıyayım tesekkur edrım
Herşeyden önce burada sorduğunuz soruyu
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=21764&page=2
4 dakikada 4 kez daha tekrar etmemelisiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=35985
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=40827
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=40496
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=40473
Hata üzerine hata yapmışsınız.
Kötü niyetli bir ev sahibine karşı yapabilecekleriniz sınırlı.
Kilit değiştirme ikinci kez gerçekleştiğinde ev sahibinin tutanağını imzalamak yerine karakola gidecektiniz. Kira bedellerini belge/imza karşılığında ödeyecektiniz.
Ev sahibiniz kiraları ödemediğini iddia ettiğinde sizin aksini ispatlayacak belgeniz yok. Kirayı ödediğiniz belgesiz ispatlanmaz.
Ancak herşeyden önce hala giremediyseniz karakola ve savcılığa giderek suç duyurusunda bulunun. Ardından karşı tarafın kiraları ödemediğiniz için (ödeyip de belge almadığınız dönemlerin tamamı için bu iddiada bulunabilirler) icra takibi yapmasına hazır olun.
Bu arada muhtara gidip size bir tebligat gelip gelmediğini öğrenin. Muhtara yapılan tebligat size yapılmış sayılır ve itiraz için süre muhtara tebligatla başlar.
Süresi içinde itiraz ettiğinizde icra durur, ama ardından karşı taraf itirazın kaldırılması davası açıp %40 inkar tazminatıyla talep eder.
Siz itiraz ettiğinizde ödediğiniz kiralar için bu kadar ileri gitmeyeceklerini ümit edelim.
Alıntı:
orkunege rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
4 ay once kıracı olarak tasındıgım eve 1 ayın sonunda sehır dısında olmamdan dolayı kırasını gecıkıtırdım geldıgımde evımın kapı kılıdının degıstırıldıgını gordum aynı aprtmanda oturdugum yonetıcı ve ev sahıbımın akrabası yada ıs ortagı bılemıyorum yanına gıderek durumu sordum yanıt olarak ev de olmamam ve bana ulasamamalarınından kaynaklı evde basıma herhangı bısey gelıp gelmedıgını merak ederek actıklarını soyledıler anahtarı teslım ettıler bunun konut dokunulmazlıgını ıhlale gırdıgını ve yapılan eylemden rahatsız oldugumu soyledım ve evıme cıktım takıp eden ayda yıne evde olmamam ve yıne kıranın gecıkmesınden dolayı kapı kılıdımın degıstırıldıgını gordum ev sahıbını aradıgımda bunu sureklı yaptıgımı vs den dolayı kapıyı acamayacaklarını soyledıler bunun uzerıne cılıngıre gıttım ev sahıbın ısmını duyunca acamayacaklarını soyledıler ıkı cılıngırden aynı cevabı alınca ev sahıbımı aradım bı sartla kapıyı acacagını soyledı takıp eden 3 aylık kıra bedelı ve ortak gıder masraflarını pesınen kabul ettıgımı 1 temmuza kadar bu kadar kırayı pesınen odemezsem evımdekı esyaları kıra bedelı olarak bırakacagımı anlatan bır tutatnaga ımza attırdı o an ıcın cok zor durumdaydm ımzalamak zorunda kaldım sımıdı kırayı odememe ragmen bu belge elınde kapı kılıdı yıne degıstırılmıs elımde kıra odedıgıme daır bı belge vs yok ustelık elınde 12 aya aıt bı senedımde var ve suan evımde ıkamet edemıyorum zıraa gecen sure boyunca sehır dısında olmamdan kaynaklı oturamadım ve suanda gıremıyorum takıp etmem gereken yolu benımle paylasırsanız sevınırım yalnız yasan bır bayanım ve ıyı nıyetın su ıstımalı ıle karsı karsıyayım tesekkur edrım