-
Fazla mesai
Merhabalar,
Bu konu benım ıcın cok onemlı cevap verilirse çok sevinirim..Ben kurumsal bir şirkette çalışıyorum ama anlamsız bi şekilde eleman eksikliği nedeniyle 3. 4. 5. aydan aylık 180 saatten fazla çalışmam var.Hatta bazı haftalar normalinin 45 saat olması gerektiğini sölememe rağmen 59 saat çalıştığım hafta var..Ancak ne bir ödeme nede izin ücretli izin verdiler ve bunu yapanda bir xxx kuruluşu??Benim elinde ücret bordoları çalıştığım imzalı mesai çizelgeleri var.Bu konudaki yasal haklarım nelerdir bunları merak ediyorum.Dava açmak istiyorum..Hatta ve hatta ben açık öğretim öğrencisiyim sınavım olduğu hafta bile 45 saatten fazla çalıştırdılar manevi tazminatı bile düşünüyorum..Lütfen yardımcı olun bana..
-
Re: Fazla mesai
Bana kalirsa manevi tazminat talebinizi aklinizdan cikarmalisiniz,fazla mesai talep edildigi takdirde bunu reddederek fazla mesaiden kacinmaniz mumkun idi,bunu yapmayarak calistiginiz icin acacaginiz manevi tazminat davasini kaybedersiniz..
Fazla mesai yaptiginiza dair elinizde bir belge var ise hic durmadan isvereninize karsi ilamsiz icra takibi yapin,borca itiraz edilmesi halinde Is Mahkemesi'nde itirazin iptali davasi acip odenmeyen haklarinizi ve %40 inkar tazminatini talep ve tahsil edebilirsiniz.
Saygilar.
-
ulaş bey cok teşekkürler..sözleşmemde fazla mesaiye hayır demiğyceğime dair hükümler var ama ve ben bunu sölü olarak dile getirdim.bahsettiğim 59 saatlik hafta tam sınav öncesine denk geliyor..haftalik 45 saati gecen 3. 4. ve 5. aydan bölge yöneticisi mağaza müdürü istanbul koordinatörü ve benim imzaladığım calışma çizelgem var..bunlara rağmen hic bi şekilde ücret alamadım..hala bu fazla ve ücretsiz çalışma yaptırılmak isteniyor asıl bunu dava etmek istiyorum..
-
birde şöyle bir konu var.gündüz 10 akşam 22 arasında haftada iki gün çalışıyorum.12 saat yapıyor..insan haklarına göre bir 11 saatten fazla bir işçi çalıştırılamaz diye biliyorum.. ayrıca normal çalışma sürem 7.5 saat olunca da 12 saat olunca da aynı yemek fişi veriliyor buda uygunsuzluk değilmidir.asıl kurumsal bir şirket olduğu için buna şaşırıyorum ve inatla hakkım varsa aramaya koyuldum..
-
Sabah 10 'dan 22'ye kadar calisiyorsunuz ancak hic ara dinlenmesi vermiyor musunuz?Veriyor iseniz bunu 11 saatlik calisma suresinden dusmeniz gerekiyor.
Sozlesmede fazla mesaiyi kabul ettikten sonra yapabileceginiz bir sey yok,sagliginiz elverdigi olcude calismalisiniz..Ancak bu fazla calisma 270 saati asmis ise calismak zorunda degilsiniz.Odenmeyen fazla mesai ucretleri hakkinda icra takibinde bulunabilirsiniz.
Saygilar.