-
Bilgi edinme yasası
Bilgi edinme yasası ile istemiş olduğunuz sizi ilgilendiren belgeleri idare vermiyorsa ve hatta yanıt dahi vermiyorsa,yasal olarak nereye başvurabiliriz?
Bilgi edinme yasası ile başvurduğumuzu nasıl ispatlıyabiliriz? (kurumlar internet üzerinden ve kayıt no vermeden başvuruları alıyorlar genelde) ....
-
Re: Bilgi edinme yasası
Kayit numarasi almamis iseniz basvuruda bulundugunuzu ispatlamaniz cok zor,hatta imkansiz..Bu nedenle mutlaka ilgili kuruma dilekce ile basvurup evrak kayit numarasi almaniz gerekiyor.Basvurunuza 60 gun icinde cevap verilmez ise talebiniz zimnen reddedilmis sayilacagindan red isleminin iptali icin Idare Mahkemesi'nde dava acabilirsiniz..
Ayrica geregini yapmayan ilgililer hakkinda Cumhuriyet Savciligi'na gorevi kotuye kullan ve dilekce hakkinin engellenmesi nedeniyle suc duyurusunda bulunabilirsiniz.
Saygilar.
-
bilgi edinme yasasına göre cevap verme süresi 15 gün,diğer, posta vasıtasıyla başvurularda 60 gün ,dolayısıyla posta ile başvurularda bilgi edinme yasasına göre başvuruyorum ibaresi mi eklenmeli ? belki bilinçli olarak kurumlar internetten başvurularında numara vermiyorlar ama ben bu tarihte başvurdum diye suç duyurusunda bulunurken bildirilirse savcılık yazıyı ilgili kurumdan isteyemez mi?bunu ispatı olmaz mı zira diğer şekilde idarelerden cevap beklemek yerine allaha dua etmek daha akıllıca oluyor?!!
-
Kayitlar ilgili kurulusta bulundugu icin boyle bir kayit yok dedikleri takdirde ispat konusunda cikmaza girebilirsiniz..
-
faks yoluyla başvuru yapılması giden faks numarasının görünmesi , ispat açısından yararlı olabilir mi?kısaca posta yolu gibi faks da geçerli bir başvuru yolumudur?