Karar Düzeltme Talebi-Süreler
Danıştayın verdiği idare mahkemesinin tebliğ ettiği karara karşı; karar düzeltme talebi için süre 15 günmüdür? Ben 22nci günde başvurmuştum ? Karar düzeltme talebi süre nedeniyle red edilirse Avrupa İnsan Haklarına başvuru şansım ortadan kalkar mı?yardım etmenizi rica ediyorum ...
Re: Karar Düzeltme Talebi-Süreler
2577 sayılı yasaya göre karar düzeltimde süre 15 gündür. Ayrıca karar düzeltim olağan bir kanun yolu değildir. Kanunda yazılı haller oluşmadan bu olağanüstü kanun yoluna başvurulması pratikte hiç bir avantaj sağlamaz. Bu özelliği dikkate alındığında, AİHM sine başvurmanızda bir engel oluşturmayacağını düşünüyorum. Ancak dava konusu nedir o önemli. Zira her idari konu AİS kapsamında girmemekte ve AİHM görülememektedir.
Re: Karar Düzeltme Talebi-Süreler
maddi manevi tazmin davası idi 7 yıldır sürüyordu,idare mahkemesinin kararına karşı temyiz talebinde bulunulmuştu ,danıştayın kararına karşıda hukuk yollarının tüketilmesi açısından karar düzeltme talebinde bulunulmuştu ancak avukatım 30 gün olduğunu sölemişti,,bugün akşama doğru gelen kararda 15 gün olduğundan reddi diye karar çıktığını öğrendim..Bu durum AHİM e başvurumu engellermi yani neden süresinde başvurmadın gibi ..yada bu durumdan bahsedilmeden dava açılabilir mi?